Petak, 1 ožujka, 2024

Predsjedavajuća Krišto s glavnim tajnikom Lige muslimanskog svijeta Al-Issom

Preporučeno

Krišto je istaknula da su suživot, međuetnička i međureligijska tolerancija od presudne važnosti jer te vrijednosti predstavljaju temelj opstojnosti BiH i njezinog daljnjeg europskog napretka.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastala se, na marginama međunarodne konferencije „Članovi parlamenata i vjerski lideri za mir i suživot“, s glavnim tajnikom Lige muslimanskog svijeta Mohammedom bin Abdulkarimom Al-Issom.

Tijekom susreta predsjedateljica Krišto je upoznala glavnog tajnika Al-Issu s aktualnom gospodarskom situacijom u Bosni i Hercegovini te europskim putem naše zemlje. Istaknula je da su suživot, međuetnička i međureligijska tolerancija od presudne važnosti jer te vrijednosti predstavljaju temelj opstojnosti BiH i njezinog daljnjeg europskog napretka. Dodala je da Bosni i Hercegovini, kao društvu etničke, vjerske i kulturne različitosti, državi triju konstitutivna naroda i svih drugih koji u njoj žive, postizanje stabilnog mira i harmoničnog suživota jest obveza svih, a osobito političkih i vjerskih lidera, te da je stoga imperativ nastavak jačanja tih vrijednosti te izgradnja stabilne budućnosti upravo na tim temeljima.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

U tom kontekstu kazala je kako su ovaj posjet i razgovori prilika da zajedno radimo na promicanju tolerancije, dijaloga i zajedničkog prosperiteta kako u zemlji i regiji tako i na globalnom planu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas