Četvrtak, 18 travnja, 2024

Predsjedavajuća Krišto s ministricom europskih poslova Švedske

Preporučeno

Predsjedateljica Krišto je poručila kako Vijeće ministara BiH nastavlja raditi istim neumornim tempom, jer reforme trebaju svima u BiH.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s ministricom europskih poslova Kraljevine Švedske Jessikom Roswall o unapređenju bilateralne suradnje i europskom putu BiH.

Tijekom susreta naglašeno je kako su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Švedske dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja.

Predsjedateljica Krišto je izrazila zahvalnost Švedskoj na kontinuiranoj potpori koju pruža BiH na europskom putu. Istaknula je kako prošlotjedna odluka Europskog vijeća o otpočinjanju pregovora za pristupanje EU-u predstavlja ogroman korak naprijed za Bosnu i Hercegovinu te je svojevrsna potvrda i priznanje zajedničkom radu i predanosti, što je rezultiralo konačnim postizanjem potrebnog stupnja usklađenosti s kriterijima za članstvo u Europskoj uniji.

Upravo se čita:  Bećirović-Murphy: Bila bi greška podcijeniti odlučnost SAD-a da zaštiti Daytonski sporazum i BiH

Naglasila je da Vijeće ministara BiH ostaje i dalje fokusirano na ispunjavanje preostalih uvjeta i posvećeno provedbi reformi, s ciljem jačanja demokracije, vladavine prava i gospodarskog razvoja naše zemlje. Dodala je da su svi u Bosni i Hercegovini svjesni da slijedi još puno izazova, obveza i napornog rada.

Krišto je istaknula snažnu posvećenost sveobuhvatnoj izbornoj reformi te u tom kontekstu kazala kako trebamo dati punu potporu nastavku dijaloga i kompromisa, a prije svega rješenjima koja su rezultat rada institucija u BiH. Samo takva rješenja mogu osigurati da BiH ostane stabilna, prosperitetna i suverena zemlja u krugu europske obitelji.

Upravo se čita:  Užas u Sarajevu: Na Bentbaši pronađena beživotna tijela majke i djeteta, nema tragova nasilja

Predsjedateljica Krišto je poručila kako Vijeće ministara BiH nastavlja raditi istim neumornim tempom, jer reforme trebaju svima u BiH. Dodala je da upravo snažna potpora prijateljske Švedske i svih prijatelja u EU-u pruža dodatnu motivaciju za suočavanje s tim izazovima u dostizanju konačnog cilja, a to je punopravno članstvo u Europskoj uniji.(

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Otac maloljetnika koji je ustrijeljen u Starom Gradu nudi 10 hiljada eura za informacije o napadaču

Hilmija Garibović, čiji je maloljetni sin prije mjesec dana bio meta pucnjave u Starom Gradu, danas je ponudio nagradu...

Još vijesti za vas