Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto s predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić

Nemojte propustiti

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto susrela se neposredno pred početak 24. gospodarskog sajma u Mostaru, s Anom Brnabić, predsjednicom Vlade Republike Srbije.

Na sastanku je ocijenjeno da je suradnja dviju zemalja na visokoj razini posebice u oblasti gospodarske i robne razmjene i turizma, ali i u ostalim oblastima suradnje, te da ima prostora za daljnje unapređenje i rast bilateralnih odnosa.

Upravo se čita:  Općinski sud odgovorio Katici: MUP KS ima mogućnost da izriče zaštitnu mjeru 'Privremeno oduzimanje vozila'

Predsjedateljica Krišto se zahvalila premijerki Brnabić na potpori koju Republika Srbija kontinuirano pruža lokalnim zajednicama na entitetskoj razini i bh. razini kroz izgradnju lokalne infrastrukture, škola, vrtića i zdravstvenih ustanova koje su neophodan uvjet za bolji i kvalitetniji život svih građana.

Foto: VM BiH

Premijerka Brnabić je kazala da Bosna i Hercegovina ima prijatelja u Republici Srbiji i da će tako ostati i ubuduće, te da će se zalagati za daljnju suradnju na zajedničkim projektima na dobrobit građana obiju država. Istaknula je da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da je otvorena za razvitak dobrosusjedskih odnosa, što obuhvata suradnju i s državnim, i s entitetskim vlastima.

Upravo se čita:  Bivšem direktoru UIO potvrđeno pet i po godina zatvora, oslobođena za pranje novca

Na kraju susreta predsjedateljica Krišto je izrazila zadovoljstvo jer premijerka Brnabić s izaslanstvom Srbije svojim redovitim posjetama Mostarskom sajmu gospodarstva iskazuje potporu rastu i razvitku gospodarske suradnje dviju prijateljskih zemalja što je od neprocjenjive važnosti za kvalitetnu uspostavu i provedbu projekata od regionalnog značaja.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo