Utorak, 25 lipnja, 2024

Predsjedavajući Bećirović ponovo ide u New York da lobira za rezoluciju o Srebrenici

Preporučeno

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je u prethodnim danima održao niz sastanaka s ambasadorima brojnih država u New Yorku, a u idućoj sedmice će imati novu seriju sastanaka s ambasadorima.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović ponovo početkom naredne sedmice kreće za New York kako bi nastavio s intenzivnim aktivnostima s ciljem usvajanja rezolucije o međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici, saznaje Fena iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Do nove posjete Bećirovića sjedištu UN-a dolazi samo nekoliko dana nakon što se obratio na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a povodom Izvještaja visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Danas počinje ljeto i kreće najžešći val vrućina. Dan će trajati čak 15 sati i 35 minuta

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je u prethodnim danima održao niz sastanaka s ambasadorima brojnih država u New Yorku, a u idućoj sedmice će imati novu seriju sastanaka s ambasadorima.

Inače, ovo je već treća posjeta predsjedavajućeg Bećirovića sjedištu Ujedinjenih nacija u roku od mjesec dana, u sklopu zagovaranja usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici. Također, on je u prethodnim sedmicama razgovarao i s liderima brojnih uticajnih zemalja i na Zapadu i na Istoku.

Upravo se čita:  Meteoalarm izdao više upozorenja za Bosnu i Hercegovinu: U nekim dijelovima toplotni udari, u drugima se sprema olujno nevrijeme

Bećirović je održao sastanak s predsjednikom Generalne skupštine UN-a Dennisom Francisom, što je drugi zajednički sastanak u manje od mjesec dana. Prije toga, sredinom prošlog mjeseca je u New Yorku razgovarao i s generalnim sekretarom UN-a Antóniom Gutteresom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović će prisustvovati sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasati o rezoluciji o 11. julu kao međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici počinjenog 1995.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas