Subota, 2 ožujka, 2024

Predsjedavajući Džaferović razgovarao sa Michelom u Solunu

Preporučeno

Na sastanku je istaknuto da postoji prostor za snažnije pomake kada je u pitanju evropska perspektiva regije, te da Bosna i Hercegovina treba iskoristiti šansu i napraviti snažne pomake u provođenju reformi

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sastao se danas u Solunu sa premijerom Republike Grčke Kyriakosom Mitsotakisom i predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom, na marginama Samita SEECP-a.

Upravo se čita:  Bećirović: Jačat ćemo ekonomsku saradnju BiH i Kuvajta

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji na Zapadnom Balkanu, sa posebnom pažnjom na evropsku perspektivu BiH i drugih država regije.

Razgovarano je o očekivanjima od predstojećeg Samita Evropska unija – Zapadni Balkan koji će biti održan 23. juna i na kojem će lideri država članica EU raspravljati o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine i ostatka regije.

Na sastanku je istaknuto da postoji prostor za snažnije pomake kada je u pitanju evropska perspektiva regije, te da Bosna i Hercegovina treba iskoristiti šansu i napraviti snažne pomake u provođenju reformi iz Mišljenja Evropske komisije.

Upravo se čita:  Pola miliona kazni zbog radara na autoputu u FBiH, evo na kojim najviše

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je kazao da je Zapadnom Balkanu potrebna Evropska unija, ali i da je Evropskoj uniji potreban Zapadni Balkan, kako bi bio zaokružen evropski projekt i osigurana stabilnost.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas