Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Predsjedavajući Tegeltija sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Luksemburga Aselbornom

Preporučeno

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Velikog Vojvodstva Luksemburga Žanom Aselbornom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, a akcenat je stavljen na mogućnosti unapređenja saradnje dvije zemlje u oblastima od obostranog interesa, te evropskom putu BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom naglasio da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja, te iskazao interesovanje za unapređenje ekonomske saradnje BiH i Luksemburga.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Tokom sastanka na kojem je razgovarano i o procesu evropskih integracija, predsjedavajući Tegeltija je zahvalio ministru Aselbornu na pomoći koju Luksemburg kontinuirano pruža BiH na njenom evropskom putu.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom istakao opredjeljenje institucija u BiH za evropski put, uz dosljedno poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i Dejtonskog mirovnog sporazuma, te izrazio nadu da će Luksemburg podržati napore BiH da u skorije vrijeme dobije status kandidata.

Upravo se čita:  Cvitanović se obrušio na Komšića: Njegove izjave su najbolji primjer zašto Hrvati ne obilježavaju Dan nezavisnosti BiH

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas