Srijeda, 28 veljače, 2024

Predsjedavajući Tegeltija sa rezidentnim predstavnikom MMF-a Džuelom

Preporučeno

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim ekonomskim temama

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa rezidentnim predstavnikom Misije Međunarodnog monetarnog fonda / MMF/ u BiH Endrjuom Džuelom.

Na sastanku je razgovarano o mogućnosti nastavka saradnje sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom, te provođenju reformskih mjera u skladu sa ustavnim nadležnostima svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom, a koje za cilj imaju osnaživanje privrednih aktivnosti u BiH i privlačenje domaćih i stranih investicija.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom izrazio žaljenje što BiH trenutno nema aranžman za MMF-om, te ukazao da je za uspostavljanje aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom potrebno više spremnosti za razgovore i jasni ciljevi i politika za ostvarenje istog, a ne politička uslovljavanja.

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim ekonomskim temama, u kontekstu prevazilaženja globalne krize izazvane rastom cijena energenata i hrane, a koje za posljedicu ima inflaciju u svim zemljama svijeta.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas