Nedjelja, 24 rujna, 2023

Predsjedavajući VM BiH razgovarao sa ambasadorom Republike Bjelorusije

Preporučeno

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Republike Bjelorusije u BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandra Ponomareva.

Tokom sastanka na kojem je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, regionu i svijetu, predsjedavajući Tegeltija je istakao zainteresovanost BiH za unapređenje ekonomske i kulturne saradnje, sa posebnim akcentom na oblasti poljoprivrede i turizma.

Upravo se čita:  Konaković: Razmišljaju o “potpunoj izolaciji” Dodika, zna se ko će platiti cijenu

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o bezbjednosnoj situaciji u Bjelorusiji i regionu u kontekstu zaoštravanja odnosa između Ukrajine i Rusije, a predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom izrazio zabrinutost zbog dešavanja na istoku Ukrajine.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom razgovora zahvalio ambasadoru Ponomarevu na njegovom angažmanu u poboljšanju odnosa dvije zemlje i poželio mu uspjeh u daljnjoj diplomatskoj karijeri.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo