Srijeda, 19 lipnja, 2024

Predsjedavajući VM BiH razgovarao sa ambasadorom Republike Bjelorusije

Preporučeno

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Republike Bjelorusije u BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandra Ponomareva.

Tokom sastanka na kojem je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, regionu i svijetu, predsjedavajući Tegeltija je istakao zainteresovanost BiH za unapređenje ekonomske i kulturne saradnje, sa posebnim akcentom na oblasti poljoprivrede i turizma.

Upravo se čita:  Počeo Samit u Švicarskoj, Bećirović zajedno sa svjetskim liderima

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o bezbjednosnoj situaciji u Bjelorusiji i regionu u kontekstu zaoštravanja odnosa između Ukrajine i Rusije, a predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom izrazio zabrinutost zbog dešavanja na istoku Ukrajine.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom razgovora zahvalio ambasadoru Ponomarevu na njegovom angažmanu u poboljšanju odnosa dvije zemlje i poželio mu uspjeh u daljnjoj diplomatskoj karijeri.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Na hadžiluku u Meki umrlo više od 550 ljudi

Najmanje 550 muslimanskih hodočasnika preminulo je tokom hadžiluka u Meki zbog toplotnog udara, a hiljade drugih su potražili pomoć...

Još vijesti za vas