Utorak, 25 lipnja, 2024

Predsjedništvo BiH: Dr. Bećirović razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Republike Francuske Fransoom Delmasom

Preporučeno

Tokom razgovora dr. Bećirović je izrazio je zahvalnost na punoj podršci Francuske evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine i njenom putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa novoimenovanim ambasadorom Republike Francuske u BiH Fransoom Delmasom (François Delmas) o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima dvije zemlje.

Dr. Bećirović poželio je srdačnu dobrodošlicu ambasadoru Delmasu i poželio mu uspješnu diplomatsku misiju u našoj zemlji.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je naglasio da nekoliko mjeseci traje opasan napad na ustavni poredak Bosne i Hercegovine i temeljne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma, te da se ne smije dozvoliti da separatistički političari urušavaju ključne institucije koje garantiraju mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini. On je rekao da od Francuske i drugih svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma očekuje da konkretnim potezima zaštite Dejtonski mirovni sporazum.

Upravo se čita:  Dodik današnji nestanak struje koristi za svoju propagandu: "I onda neko kaže da se bori za građane!"

Ambasador Republike Francuske u BiH Fransoa Delmas je istakao da će Francuska, kao svjedok Dejtonskog mirovnog sporazuma, nastaviti podržavati nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. Također, on je rekao da je Francuska opredijeljena za daljnju pomoć Bosni i Hercegovini u svim oblastima, a posebno kada su u pitanju evropske i euroatlantske integracije i da na tom putu može računati na nastavak francuske podrške.

Upravo se čita:  Čović o Dodikovim najavama: Nema nikakve šanse da se neko razdruži u BiH i tačka!

Tokom razgovora dr. Bećirović je izrazio je zahvalnost na punoj podršci Francuske evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine i njenom putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO.

Sagovornici su konstatirali da su dobri politički odnosi Bosne i Hercegovine i Francuske vrlo dobra osnova za jačanje ekonomskih odnosa, koji nisu u srazmjeri niti sa snagom francuske privrede i njenih poduzeća niti sa privrednim potencijalima i resursima Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas