Utorak, 27 veljače, 2024

“Prema mojim informacijama Milorad Dodik se neće kandidovati za Predsjedništvo BiH”

Preporučeno

“Mnogi očekuju kandidaturu Dodika, a po mojim informacijama on neće biti kandidat za člana Predsjedništva”, rekao je potpredsjednik SDP-a.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS-a, kazao je u ponedjeljak kako ima informaciju da mu na “crtu neće izaći” lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je aktuelni član državnog predsjedništva iz entiteta RS.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

Mijatović je tokom gostovanja u emisiji Novi dan na N1 kazao da mu je glavni protivnik “stanje u RS, pa tako i u Bosni i Hercegovini”.

“Ja kao protivnika vidim stanje u RS, kao i u BiH. Treba prestati gledati personalno. Mnogi očekuju kandidaturu Dodika, a po mojim informacijama on neće biti kandidat za člana Predsjedništva”, rekao je potpredsjednik SDP-a.

Upravo se čita:  Nešić oduševljen dolaskom Sticza na mjesto komandanta EUFOR-a

Na pitanje ko bi mogao zamjeniti Dodika, Mijatović je odgovorio da ne zna jer bi se inače “spremao protiv te osobe”.

Poručio je i kako lider SNSD-a nema kvalitete potrebne da sjedi u državnom predsjedništvu.

“U Predsjedništvu treba biti onaj koji ima sve kvalitete kakve nema čovjek koji sjedi iz RS. Ako gledate sada Predsjedništvo, Željko Komšića jedini je čovjek kojeg smatram predsjednikom na pravi način”, poručio je Mijatović.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Keramičari naplaćivali od 10 do 12 KM po kvadratu, sada mnogo skuplje

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina pratila...

Još vijesti za vas