Srijeda, 29 svibnja, 2024

Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Preporučeno

Direktor Zdravstvenog centra u Vranju, Saša Đorđević rekao je da je do smrti porodilje i majke četvoro djece došlo usljed komplikacija prilikom porođaja.

Zdravstveni centar Vranje još uvijek se nije oglasio zvanično saopštenjem o smrti porodilje koja je prije nekoliko dana preminula u porođajnoj sali nakon komplikacija nastalih tokom porođaja.

Dr Saša Đorđević, direktor Zdravstvenog centra Vranje u kome je preminula porodilja, u izjavi za jednu televiziju, istakao je da je ova ustanova, nakon tragičnog događaja, uradila sve po protokolu koji nalaže Ministarstvo zdravlja.

Porodilja X.A. (37), majka četvoro djece, sahranjena je u petak u selu Ašane kod Preševa.

Porodica preminule porodilje, uprkos gubitku, „veoma je zahvalna ljekarima koji su uspjeli da spasu bebu“, kaže porodični prijatelj.

Upravo se čita:  Panika zbog zmija otrovnica: Stavljajmo sumpor, palimo krpe, previše ih je

On dodaje da je pokojna X.A., kako je njemu poznato, imala probleme sa srcem.

– Koliko sam ja upoznat imala je navodno neke zdravstvene probleme. Neki od njenih članova porodice su bili prisutni sve vrijeme u bolnici i po mojim saznanjima bilo je dva ili tri ginekologa, par anesteziologa, kardiolog ali usljed problema nisu mogli da joj spase život. Znam da je porođaj vodio doktor Dragan V. i da navodno nemaju zamerke na njegov rad. Njen suprug radi u Švedskoj i koliko sam upoznat, zahvalni su što su doktori ipak uspjeli da spasu dijete – kaže ovaj čovjek iz okoline Preševa.

Upravo se čita:  Slovenija usvojila zakon važan za bh. građane u ovoj zemlji: Evo o čemu se radi

Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je da bi u nedjelju trebalo da bude saslušan doktor Veličković.

Zatražena je obdukcija porodilje u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu. Utvrđuju se okolnosti kako je porodilja preminula. U Zdravstvenom centru u Vranju urađena je unutrašnja kontrola, klinička i sudsko-medicinska obdukcija.

Očekuju se rezultati, a o svemu je obavješteno Ministarstvo zdravlja, prenosi Blic.

Direktor Zdravstvenog centra u Vranju oglasio se za medije

Direktor Zdravstvenog centra u Vranju, Saša Đorđević rekao je da je do smrti porodilje i majke četvoro djece došlo usljed komplikacija prilikom porođaja.

Upravo se čita:  "Kafa 6 KM, mineralna voda čak 14" - I u crnogorskom ljetovalištu vrtoglave cijene: 'Ovo je klasično udaranje po ušima'

Kako je objasnio, do smrti je došlo nakon porođaja, usljed kardiovaskularnih komplikacija, a tužilaštvo nije obavješteno, jer nije u pitanju nasilna smrt.

– Formirali smo komisiju za unutrašnju kontrolu i provjeru kvaliteta rada. Ministarstvo je imenovalo zdravstvenog inspektora, koji će doći 22.4. u vanrednu kontrolu, vanredni nazor tako da smo sve ono što smo trebali da preduzmemo, vezano za ovaj slučaj, uradili po protokolu Ministarstva zdravlja. Ovdje se ne radi o nasilnoj smrti, ovdje se radi o komplikacijama poslije porođaja – rekao je jutros dr Đorđević za “Prva TV”.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Radnici BHRT-a održali protest upozorenja, moguć i generalni štrajk

Radnici BHRT-a održali su danas protest upozorenja kojim su željeli ukazati na katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze. Predstavnici...

Još vijesti za vas