Srijeda, 17 srpnja, 2024

“Preminuli” oživio dok je porodica spremala pogreb

Preporučeno

Slučaj tobože “preminulog” pacijenta sisačke Opće bolnice, kojeg su u bolnici, navodno, prvo proglasili mrtvim da bi kroz 12 sati oživio, razriješit će inspekcija hrvatskog Ministarstva zdravlja, koja je upućena u bolnicu da bi utvrdila ko govori istinu – obitelj pacijenta ili vodstvo bolnice.

bolnica-sisakPetru Malkoču (56) iz Gornje Gračenice pokraj Kutine, koji se već više od četiri godine liječi od tumora vratnih žila, u nedjelju se navečer stanje naglo pogoršalo, pa je u teškom stanju kolima Hitne pomoći prevezen u sisačku Opću bolnicu dr. Ive Pedišića.

Kako tvrdi Petrova supruga Jelica, koja je na bolničkom Odjelu za otorinolaringologiju i oralnu kirurgiju bila zajedno s kćerkom, dežurni je ljekar nakon pregleda rekao da joj je suprug preminuo. Drugo jutro, samo 12 sati kasnije, isti je liječnik javio da Petar, ipak, živ.

Upravo se čita:  Detalji stravičnog slučaja šokirali region: Otac mu stopala i dlanove stavljao na vrele ringle, petogodišnji dječak jedva preživio mučenje

“Kada je nakon pregleda mog supruga doktor izašao, rekao je da je preminuo, da se s njim možemo pozdraviti. Tražila sam dokumente, ali je rekao da po dokumentaciju mogu doći idućeg dana nakon obdukcije”, kaže Jelica Malkoč, prenijela je Hina.

Supruga i kćer vratile su se kući i obavijestile rođake i prijatelje o Petrovoj smrti. Cijelu noć u kući je vladala tuga, planirao se pogreb.

Upravo se čita:  Turistički radnici u Neumu zadovoljno trljaju ruke: Očekuje se stopostotna popunjenost kapaciteta

“U ponedjeljak oko šest sati ujutro zazvonio je telefon da bi doktor rekao kako je suprug živ. Doživjela sam novi šok”, rekla je Jelica Malkoč. Dodala je kako je i liječnik bio potresen, izvinjavajući se za grešku.

Direktor sisačke bolnice Damir Pahić, međutim, tvrdi da je supruga pogrešno shvatila liječnika.

“Nitko nije rekao da joj je suprug umro već da je u jako lošem stanju”, tvrdi Pahić.

Pacijenta je hitna pomoć već dovela u teškom stanju. Riječ je o osobi koja boluje od karcinoma duže vrijeme i s obzirom na stanje doktor je rekao kako postoji mogućnost da pacijent ne dočeka jutro. Tokom noći liječnici su ga ipak uspjeli stabilizirati. Navodno je gospođa spominjala i obdukciju, ali je jasno da se obdukcija ne radi nedjeljom navečer, rekao je Pahić.

Upravo se čita:  Završeno probijanje najdužeg tunela: “Od Sarajeva do Save 2026. godine potpuno spojen koridor Vc”

Istinu bi trebala utvrditi inspekcija Ministarstva zdravlja RH, koja je danas upućena u sisačku bolnicu, gdje provodi zdravstveno-inspekcijski nadzor radi utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz medicinsko zbrinjavanje Petra Malkoča, izvijestilo Ministarstvo zdravlja.

Inspektori će uzeti izjave zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u prihvatu bolesnika u bolnicu te preslike medicinske dokumentacije, nakon čega će donijeti mišljenje i odluku o mogućim daljnjim postupcima, saopćilo je Ministarstvo.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Stan u Goraždu izgorio zbog upaljenje klime: “Šteta je ogromna”

Požar koji je u popodnevnim satima izbio u stanu u ulici Prve slavne višegradske brigade u Goraždu, uspješno je...

Još vijesti za vas