Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Prestavnici World Vision-a posjetili udruženje “Roditelj” iz Goražda

Preporučeno

Udruženje “Roditelj” BPK-a Goražde počelo je sa realizacijom prvog projekta, odnosno održavanjem psiho-edukativnih radionica za sve roditelje djece od 0 do 6 godina.

IMG_0462Pored goraždanskih privrednih subjekata firme Enol i Prevent, te oipćine Goražde finansijer ovog projekta je organizacija World Vision. Tim povodom, predstavnici ove organizacije zajedno sa Duke Fan-Chiang, Programskim oficirom World Vision-a Taiwan, posjetili su Udruženje “Roditelj”. Na sastanku su sumirane potrebe djece Goražda, odnosno ono što bi bilo potrebno da se goraždanskoj djeci omogući, a to je bolji prostor za slobodno vrijeme, te da se poveća broj kulturnih sadržaja namjenjenih najmlađima.

Upravo se čita:  Slučaj nestanka bebe: Vlasnica privatne klinike pala na poligrafu

Predstavnici World Vision-a bili su podrška ovom Udruženju od samog osnivanja, te su ovim putem iskazali volju da i dalje budu partneri Udruženju u realizaciji i drugih projekata koje Udruženje planira implementirati u narednom periodu.

IMG_0461

“Nama ova posjeta znači mnogo, obzirom da smo mi Udruženje koje je tek osnovano, sretni smo da imamo podršku ove organizacije. Naše Udruženje planira realizaciju još nekoliko projekata, a sve u cilju da našim najmlađim slobodno vrijeme ispunimo kvalitetno, uz kvalitetne sadržaje prilagođene njihovom uzrastu”, rekla nam je Arijana Dragolj, predsjednica udruženja “Roditelj” BPK-a Goražde.

Upravo se čita:  Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

(Bh-index)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas