Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Pretukao doktoricu jer je odbila da mu propiše lijekove za oca koji nije bio prisutan?!

Preporučeno

Ljekarku ambulante u Dobanovcima (Srbija), Mariju Glavinić, jučer je na radnom mjestu fizički napao pacijent i nanio joj tjelesne povrede, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ilustracija
Ilustracija

Pacijent je, kako se navodi, napao ljekarku zato što je odbila da mu propiše lijekove za oca, koji nije bio prisutan, što je inače pravilo za izdavanje lijekova na recept.

Glavinićeva je zadobila tjelesne povrede, ali je van životne opasnosti. Oporavlja se u Urgentnom centru, gdje ju je večeras posjetio državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Ðukić.

Informacija o tuči koja se dogodila u Domu zdravlja u Dobanovcima, a u kojoj su učestvovali ljekarka Marija Glavinić i D.P. (51) uzburkala je medije. Međutim, ubrzo po njenom “puštanju u etar” pojavile su se oprečne informacije: dok neki tvrde da je doktorka brutalno pretučena, supruga D.P, R.P, za “Telegraf” je ispričala potpuno drugačiju priču.

“Moj svekar ima metastaze na jetri, sve više propada i lekari su mu dali od dva do šest meseci života. Pre oko mesec dana javili smo se službi Kućne nege u Surčinu, čija je ekipa izašla na teren i mom svekru, zbog nepodnošnljivih bolova koje trpi, prepisala lek trodon. Međutim, kako je izgledalo da je njemu bolje i da ima nade, lek nismo odmah podigli”, kaže R.P. i dodaje: “Nažalost, mom svekru je danas naglo pozlilo, pa je suprug, oko 15:50 otišao u apoteku i odneo recept za trodon, koji smo dobili od Kućne nege. Kako je recept istekao, apotekarka ga je uputila u dobanovački Dom zdravlja. Tamo je morao da čeka da prođe pauza i oko 16:45 je konačno došao na red. Međutim, doktorka je odbila da mu izda novi recept, samo sa izmenjenim datumom.”

Upravo se čita:  Policajci ušli u kuću u Novom Sadu u kojoj su ubijena djeca: Obistinile se crne slutnje

Sagovornica “Telegrafa” dodaje da se njen suprug, rezigniran ponašanjem doktorke i svjestan da je njegovom ocu sve gore, posvađao s doktorkom i rekao da neće izaći iz ordinacije bez recepta.

“Tada mu je ona opalila šamar. Prva ga je udarila. On joj je šamar vratio i povukao je za kosu. Međutim, setio se kakve bi to posledice moglo da ima i pustio je, nakon čega je izašao iz ordinacije i otišao kući”, tvrdi supruga D.P.

Upravo se čita:  Senad planira svoju garažu preuredit u garsonjeru i od rentanja zarađivati 1000 KM mjesečno

Prema njenim riječima, drama se ovdje nije završila.

“Ubrzo nakon što je došao kući, došla je policija i uljudno napisala zapisnik, nakon čega su ga odveli u stanicu da da izjavu i obećali da ga posle toga voze u neku od dežurnih bolnica na pregled, kako bi imao dokaz da ga je doktorka udarila. Međutim, njega su zadržali u pritvoru. On sada ne može da dokaže da ga je udarila, jer ne može da ode po nalaz, a mom svekru je sve gore”, kaže ona.

Upravo se čita:  Ona je najmlađi doktor pravnih nauka, Mis turizma Evrope, odbojkaški sudija, poliglota... Upoznajte Saru Mitić, djevojku za primjer!

Inače, R.P. tvrdi da ovo nije prvi sukob njene porodice s pomenutom doktorkom.

“Pre oko dvadesetak dana, kada je moj svekar dobio lek za aritmiju srca, ona je odbila da mu napiše recept, jer navodno nije imao izveštaj lekara specijaliste i rekla je doslovno: ‘Neću da mu prepišem lek, neću ja da plaćam iz svog džepa’. Lek smo na kraju sami kupiili”, tvrdi sagovornica “Telegrafa”.

Kako piše dnevni list “Kurir”, P.D. je doktorku uhvatio za glavu, zatim oborio na zemlju i počeo da šutira po glavi i tijelu.

Istinu o incidentu utvrdiće policija, a ono što poslije svega ostaje kao najveći problem jeste sistem u kom život jednog čoveka zavisi od komplikovane birokratije.

Izvor: Agencije

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas