Subota, 20 srpnja, 2024

Pretukli ga zbog naglaska? Sarajlija Melvid Bajraktarević koji je pretučen u Mostaru još u komi

Preporučeno

Melvid Bajraktarević, 33- godišnjak iz Sarajeva, brutalno je pretučen u nedjelju u 3.20 sati u prolazu između benzinske pumpe Centrum i stambene zgrade u mostarskom naselju Centra 2.

Mjesto gdje je pretučen Melvid Bajraktarević (Foto: Vecernji.ba)
Mjesto gdje je pretučen Melvid Bajraktarević (Foto: Vecernji.ba)

Nesretni mladić, inače radnik tvornice VW u Vogošći, završio je u komi u mostarskoj bolnici, nakon što ga je jedan od dvojice još nepoznatih napadača silovito udario u glavu dok je u pratnji dvojice prijatelja išao kupovati cigarete na ovu pumpu. Tom prilikom mu je slomio čeljust, a Bajraktarević je nakon toga pao i glavom udario u zid, a trenuto se nalazi u fazi umjetne kome, piše Vecernji.ba.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Prema riječima njegovog prijatelja, oni su prethodno bili u kafiću pokraj parka Zrinjevac te su prije odlaska u stan Bajraktarevićeve djevojke u zgradi Orca htjeli kupiti cigarete na obližnjoj pumpi.

„Odjednom su se stvorili ispred nas. Obojica su jače tjelesne građe, kratko ošišana i starosti između 25 i 28 godina. Bez riječi su nas napali, vjerovatno samo zbog sarajevskog naglaska. Ranije ih nikad nisam vidio. U prolazu su odjednom udarili Melvida, koji je nakon toga ostao nepomično ležati. Jedan od napadača je potom počeo udarati Domagoja, a drugi mene. Vikao sam: policija, policija! Napadači su nakon toga pobjegli. Ne znam zbog čega sve ovo. Nikada se nismo tukli, niti ikoga izazivali“ – kaže za Vecernji.ba Bajraktarevićev radni kolega, koji je dan ranije došao s njim iz Sarajeva. Policija je ispitala i Bajraktarevićevu djevojku Almu te trenutno pregledava videonadzore okolnih zgrada. Policija radi na rasvjetljavanju, identificiranju i evidentiranju osoba koje su, kako sada stvari stoje, bez nekog izričitog motiva izvršili brutalni napad na mladiće, teško povrijedivši jednoga od njih.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas