Subota, 10 lipnja, 2023

Priča koja je dirnula mnoge – Samohrani otac iz Cazina ipak ne mora u zatvor

Nemojte propustiti

Općinski sud u Cazinu preinačio je jučer prvobitnu kaznu zatvora au trajanju od tri mjeseca samohranom ocu Zahidu Hlapiću na dvije godine uslovno, nakon pritiska javnosti i pisanja medija o ovom slučaju.

Zahid-hlepic

Ovakvu odluku je potpisao predsjednik Općinskog suda u Cazinu Mirsad Hajrulahović, istakavši kako nije bio upoznat s odlukom koju je prvobitno donijela jedna sutkinja u tom sudu. Podsjećamo, njega su uhvatili pripadnici Lugarske službe zbog ilegalne sječe drveta i predali policiji. On je tvrdio da je ogrijev pribavljao za porodicu, a s obzirom na to da nije imao novca kako bi platio štetu, Sud mu je presudio tri mjeseca kazne. Hlapić ističe kako nema stalno zaposlenje te da djecu izdržava obavljajući povremene fizičke i sezonske poslove. Kaže kako je ratni vojni invalid i da je sve donedavno dobijao socijalnu pomoć u iznosu od 80 maraka, ali da su mu i ti prihodi obustavljeni zbog postupka revizije.

Upravo se čita:  Majke Srebrenice: Planiramo tužiti Republiku Srbiju i entitet RS, tražit ćemo pravdu za svaku žrtvu genocida

“Šta da kažem, sretan sam što neću u zatvor, a mislim da to ne bi bilo ni pravo. Vjerujte mi, u proteklim danima sam pomišljao na svašta, ali se na kraju ipak sve dobro svršilo. Hvala svim dobrim ljudima koji su se zainteresirali za moju i sudbinu moje djece”, kaže Hlapić.
Ovaj samohrani otac brine o četvoro maloljetne djece, nakon što ga ja napustila supruga koja je otišla, kako tvrdi, da živi s ljubavnikom.
“Napustila nas je prije godinu dana. Od tada ne znam ništa o njoj, niti se javlja niti se interesuje za djecu, o kojoj sam brinem”, ističe Hlapić, pišu Nezavisne novine.

Pročitajte još

Izdvajamo

Dr. Kemal Dizdarević kod Senada Hadžifejzovića: Alisa Mutap nije imala potres mozga, a posljedično ni amneziju

Dr. Dizdarević je bio jedan od članova tima vještaka iz KCUS-a koji su obavili vještačenje Alise Mutap, djevojke ubijenog...

Možda vas zanima i ovo