Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Prijetnja učenika osnovne škole u BiH digla policiju na noge: “Pokazaću vam kako se puca”

Autor:Ava

Preporučeno

Tužilac je naložio da se nakon izvršenih provjera Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavi izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

Prepiska učenika tuzlanske osnovne škole „Solina“ u Viber grupi, u kojoj je jedan učenik prijetio drugom, a kojom prilikom se spominjala i upotreba oružja, podigla je policiju na noge. Uprava škole je odmah reagirala, a sve se završilo na „dječijim prijetnjama“.

Na društvenim mrežama pojavila se prepiska učenika u kojoj jedan od njih navodi:

-Dođite sutra ispred škole u 11.20 sati, pa ću vam pokazati kako se puca – naveo je učenik na provokaciju „da nikad u životu vjerovatno nije vidio pištolj, a kamoli da zna kako se puca“.

Upravo se čita:  Led padao kao da je snijeg i uništio sve usjeve: Najavljeno novo veliko nevrijeme u BiH

Ostali su se na to nadovezali, govoreći da će donijeti lažni pištolj te da „ne žele trošiti vrijeme na osobu koja laže“.

Kako saznajemo, nakon što je direktorica OŠ „Solina“ Belma Smajić u subotu prijavila prijetnje policiji, jučer su pripadnici MUP-a TK bili u školi i razgovarali s roditeljima učenika.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona za Avaz su potvrdili da se direktorica škole obratila policiji.

Upravo se čita:  Poraz Dodikove politike: Stranke vlasti iz RS-a će izaći na izbore po Schmidtovim pravilima

-Dana 28. oktobra 2023. godine PU Tuzla/PS Istok obratila se direktorica Osnovne škole “Solina” Tuzla, koja je prijavila da su od jednog učenika navedene škole u Viber prepisci dana 27. oktobra 2023. godine prema drugom učeniku upućene poruke prijetećeg sadržaja – naveli su u odgovoru za Avaz iz MUP-a TK.

Kazali su da su po navedenoj prijavi postupali službenici Odjela kriminalističke policije Policijske stanice Istok, o čemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac.

Upravo se čita:  Bećirović i Komšić u UN-u: Usvajanjem rezolucije u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija čuva se kredibilitet UN-a

Tužilac je naložio da se nakon izvršenih provjera Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavi izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

-Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, u okviru svojih redovnih poslova i zadataka, provodi mjere na suzbijanju i sprečavanju maloljetničke delinkvencije, prvenstveno u djelokrugu Odsjeka za seksualne delikte, maloljetničku delinkvenciju i nasilje u porodici (Sektor kriminalističke policije) – naveli su iz MUP-a TK.

Izdvajamo

Izdvajamo

U Srbiji ubijen brat ministra Vojina Mijatovića

U Beogradu je danas ubijen brat ministra u Vladi FBiH i potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića, saznaje se iz izvora...

Još vijesti za vas