Utorak, 18 lipnja, 2024

Prijevoznici u protestnoj vožnji Sarajevom: Vlast mora hitno reagovati i ukinuti akcize na gorivo

Autor:Patria

Preporučeno

Ovo je prema porukama organizatora prvi put da su prijevozničke kompanije u BiH ujedinjene krenule u borbu za opstanaka.

Kontinuirano i ekstremno poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini natjeralo je autoprijevoznike da danas u glavnom gradu BiH organizuju protestnu vožnju i ukažu na probleme s kojima se susreću u radu.

Sa Stupa je jutros krenula kolona kamiona u protestnu vožnju, sa ciljem da upozore državne vlasti da je hitno potrebna reakcija na nagla poskupljenja nafte.

Upravo se čita:  Potrošačka korpa u maju 2.950 KM, prosječna plata 1.335 KM

Ovo je prema porukama organizatora prvi put da su prijevozničke kompanije u BiH ujedinjene krenule u borbu za opstanaka.

Pred zastupnicima Predstavničkog doma Parlamenta BiH danas će se naći prijedlog Socijaldemokratske partije BiH da se ukinu akcize na gorivo, čime bi cijena derivata bila niža za oko 40-ak feninga.

Stoga su im prijevoznici današnjom vožnjom željeli skrenuti pažnju da je potrebno usvojiti ovaj prijedlog.

Upravo se čita:  Sud BiH više nema novca za advokate po službenoj dužnosti: Entitetske advokatske komore ogorčene

Prijevoznici su ukazali i na nelojalniu konkurenciju, probleme sa neusklađenom zakonskom regulativom i sve većim odlascima vozača iz BiH.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas