Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Pripadnici FUP-a u Sarajevu uhapsili jednu osobu zbog ucjene: Prijetio ženama da će objaviti njihove privatne fotografije

Preporučeno

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentovanja izvršenja krivičnog djela „Ucjena“ iz člana 296. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, slobode je lišeno jedno lice iz Sarajeva, inicijala A.Č. (1989.), koje se sumnjiči da je u prethodnom periodu s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi vršilo ucjenu na štetu više osoba ženskog spola, prijetnjom da će objaviti njihove privatne fotografije, te zahtijevalo da mu se isplati određeni novčani iznos.

Upravo se čita:  Konjic: Poskok i šarka ugrizle tri osobe u jednom danu, veoma su agresivne

“Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata navedenog lica, kojom pronađeni su pronađeni predmeti koji su traženi Naredbom navedenog Suda.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, a protiv istog će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, navodi se u saopćenju.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas