Nedjelja, 25 veljače, 2024

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Autor:Redakcija

Preporučeno

Teretno vozilo i druga dokazna sredstva su privremeno oduzeti, a krijumčareni migranti su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Pripadnici Postrojbe granične policije Gradiška, 20. januara 2024. godine, spriječili su krijumčarenje 27 osoba afroazijskog podrijetla na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Krijumčarenje je otkriveno na drugoj liniji graničnih provjera prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke Scania i priključnog vozila marke Krone, registracijskih oznaka Litve, kojim je upravljao S. V. državljanin Litve.

Upravo se čita:  Novi zemljotres u BiH: Poznati prvi detalji

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje ljudi iz čl. 189 KZ BiH, o događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH. Osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega je podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu. Teretno vozilo i druga dokazna sredstva su privremeno oduzeti, a krijumčareni migranti su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Upravo se čita:  Reakcija OHR-a: Ustav BiH ne ostavlja bilo kakav prostor za 'suverenitet' entiteta

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas