Utorak, 5 prosinca, 2023

Pripadnici granične policije BiH i Hrvatske imali zajedničku obuku

Preporučeno

Na radionici sudjeluju zapovjednici postrojbi graničnih policija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koji su zaduženi za čuvanje zajedničke granice između BiH i Republike Hrvatske.

U smještajno-obučnom centru Granične policije Republike Hrvatske „Spačva“, 4. i 5. maja 2023. godine, održava se radionica o zajedničkim graničnim ophodnjama, koja se bavi migracijama uz puno poštivanje temeljnih ljudskih prava, u organizaciji Crvenog križa.

Upravo se čita:  Muž joj na postelji: Esada noseći drva na leđima izdržava svoju porodicu

Na radionici sudjeluju zapovjednici postrojbi graničnih policija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koji su zaduženi za čuvanje zajedničke granice između BiH i Republike Hrvatske. U svjetlu aktualne migrantske krize, postupanje graničnih policajaca prema nezakonitim migrantima osobito je osjetljivo kada se radi o kontaktu s ranjivim kategorijama nezakonitih migranata, djecom, ženama i starijim osobama.

Ova radionica je sjajna prilika da se policijski službenici graničnih policija BiH i Republike Hrvatske kroz zajednički rad i razmjenu iskustava u ovom području dodatno educiraju i time unaprijede ovaj složeni segment njihovog rada.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo