Srijeda, 24 travnja, 2024

Pripadnici granične policije BiH i Hrvatske imali zajedničku obuku

Preporučeno

Na radionici sudjeluju zapovjednici postrojbi graničnih policija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koji su zaduženi za čuvanje zajedničke granice između BiH i Republike Hrvatske.

U smještajno-obučnom centru Granične policije Republike Hrvatske „Spačva“, 4. i 5. maja 2023. godine, održava se radionica o zajedničkim graničnim ophodnjama, koja se bavi migracijama uz puno poštivanje temeljnih ljudskih prava, u organizaciji Crvenog križa.

Upravo se čita:  Uhapšena djevojka iz Živinica: Varala prilikom iznajmljivanja vozila, “zaradila” preko 120.000 KM

Na radionici sudjeluju zapovjednici postrojbi graničnih policija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koji su zaduženi za čuvanje zajedničke granice između BiH i Republike Hrvatske. U svjetlu aktualne migrantske krize, postupanje graničnih policajaca prema nezakonitim migrantima osobito je osjetljivo kada se radi o kontaktu s ranjivim kategorijama nezakonitih migranata, djecom, ženama i starijim osobama.

Ova radionica je sjajna prilika da se policijski službenici graničnih policija BiH i Republike Hrvatske kroz zajednički rad i razmjenu iskustava u ovom području dodatno educiraju i time unaprijede ovaj složeni segment njihovog rada.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas