Subota, 2 ožujka, 2024

Prodaje li se i vazduh na plaži u Rijeci?

Preporučeno

Koncesionar na jednoj plaži u Rijeci naplaćuje 30 sekundi tuširanja i odlazak u toalet po dvije kune, dok presvlačenje u kabini košta jednu kunu, piše riječki “Novi list”.

plaza-rijekaKompaniji “Hemingway Bar”, kojoj je riječka plaža Ploče data pod koncesiju na pet godina, ugovorom je dozvoljeno iznajmljivanje ležaljki, suncobrana i jedrilica i ugostiteljska djelatnost.

Iz gradske uprave nisu odgovorili da li ugovor podrazumijeva i naplatu tuševa, garderobe i sanitarnog čvora.

Upravo se čita:  Otac Koste K. pred Sudom iznio šokantnu tvrdnju

Automat za korištenje tuša prima samo kovanice od dvije kune, dok će gosti za korištenje toaleta, koji košta dvije kune plus PDV, uredno dobiti i fiskalni račun.

“Novi list” piše da naplata vode iz tuševa nije neuobičajena, posebno zbog toga što se na taj način građani podstiču na racionalno korištenje vode, umjesto da je puštaju da nekontrolisano teče.

Upravo se čita:  Senad planira svoju garažu preuredit u garsonjeru i od rentanja zarađivati 1000 KM mjesečno

Dok se na tuševima može shvatiti naplata vode, piše list, nje u kabinama za presvlačenje nema, pa je pitanje što se tu naplaćuje.

Turisti iz Minhena kažu da nije fer da se nigdje ne može natočiti u bocu besplatna voda.

“Nekom starijem može pozliti, ali ako nema dvije kune neće moći popiti vodu. Mogli su ostaviti barem slobodne slavine”, kažu turisti.

Upravo se čita:  Ubijeni Mustafa na internetu navodno objavio detalje o ubistvima i ko su pripadnici škaljarskog klana: Sumnja se da je ovo motiv ubistva

Drugi slučaj koji je ovih dana “uzbunio” Riječane je situacija na plaži za pse na Brajdici, gdje je kupačima uskraćena voda za piće, jer je na slavinu javnog vodovoda stavljena gumena cijev, koje je provučena van plaže do obližnjeg gradilišta. (Srna)

Izvor: Srna

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas