Petak, 1 ožujka, 2024

Produžen pritvor Debevcu i Mehmedagiću

Preporučeno

Debevec i Mehmedagić osumnjičeni su za zloupotrebu položaja i krivotvorenje službene isprave, a uhapšeni su 19. decembra.

Državni sud produžio je pritvor suspendovanom predsjedniku ove institucije Ranku Debevcu i bivšem direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću, saznaje Detektor.

Iz Suda su pojasnili da je djelomično prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH, te da je Debevcu i Mehmedagiću produžen pritvor za najduže jedan mjesec, odnosno do 16. februara ili do nove odluke Suda.

Upravo se čita:  Policija oduzela Seata od vozačice koja je imala 15.868,00 KM neplaćenih kazni

Tužilaštvo je na jučer održanom ročištu zatražilo da se za dva mjeseca produži pritvor Debevcu i Mehmedagiću zbog bojazni da bi mogli nastaviti uništavati dokaze i uticati na svjedoke, dok su Odbrane predložile da se umjesto pritvora odrede mjere zabrane.

Debevec i Mehmedagić osumnjičeni su za zloupotrebu položaja i krivotvorenje službene isprave, a uhapšeni su 19. decembra.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Tokom konferencije za medije koja je održana dan nakon hapšenja, 19. decembra, glavni državni tužilac Milanko Kajganić je kazao da su Debevec i Mehmedagić uhapšeni zbog zloupotrebe položaja jer su nezakonito prisluškivali državne sudije i službenike Tužilaštva BiH koji su 2020. godine radili istrage na nekoliko predmeta.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas