Nedjelja, 25 veljače, 2024

Prognoza Nedima Sladića: Da li će novogodišnji praznici biti “okićeni” snijegom

Preporučeno

Nešto malo padavina će biti oko 22., ali vrlo male količine prema trenutnim pokazateljima. Srednjoročni trendovi, s obzirom na tropske konekcije, nekog većeg pokazatelja za hladni prodor nema.

Magistar primjenjene meteorologije i klimatologije Nedim Sladić komentarisao je trenutne vremenske prilike, te dao prognozu za naredni period. Prema njegovim riječima, teško se može očekivati da će novogodišnji praznici biti “okićeni” snijegom.

– Za sada snijeg nije u opticaju u narednih četiri do pet dana. Potpadamo pod polje visokog zračnog pritiska sa jugozapada koji se širi dalje prema istočnim dijelovima evropskog kontinenta, s njim pristiže toplija zračna masa. Ali to ne znači da će biti toplije odmah u nizinima. U pojedinim danima viša planinska područja će imati više temperature od nizina. Vraća nam se zagađenje.

Upravo se čita:  Zbog oštećenja ploče ratnom zločincu Ratku Mladiću dvojica Sarajlija moraju platiti 6.000 KM

Nešto malo padavina će biti oko 22., ali vrlo male količine prema trenutnim pokazateljima. Srednjoročni trendovi, s obzirom na tropske konekcije, nekog većeg pokazatelja za hladni prodor nema. Tako da me ne bi iznenadilo da i ova nova godina prođe bez bitnijeg sniježnog pokrivača, prognozirao je Sladić gostujući na N1.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Hadžifejzović šokirao gledaoce: ‘Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja…’

Novinar i urednik Face TV Senad Hadžifejzović imao je sinoć zagonetnu odjavu Centralnog dnevnika. Naime, Hadžifejzović je najavio da...

Još vijesti za vas