Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Prognoza vremena za naredne dane: O snježnom pokrivaču oglasio se i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić

Preporučeno

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom.

Jutros u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne je zabilježen slab snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -11; Ivan Sedlo -5; Sokolac -4; Livno, Široki Brijeg -3; Sarajevo -2; Bihać -1; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Zenica 0; Doboj, Tuzla, Zvornik 1; Trebinje 3; Mostar, Neum 4; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 939 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Upravo se čita:  Procjene UIO BiH: Narednih godina značajan rast prihoda od poreza

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu zemlje od 4 do 9 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguć slab snijeg. Dnevna temperatura oko 1 °C.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno vrijeme, lokalno je moguć slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od -2 do 3, na jugu zemlje do 8 °C.

Upravo se čita:  Predsjedavajući Bećirović ponovo ide u New York da lobira za rezoluciju o Srebrenici

Slično vrijeme zadržat će se i prva dva radna dana naedne sedmice. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura bi se mogla spustiti i do -9, a dnevne će rasti do 9°C. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne mogući su slaba kiša ili susnježica u nizinama, a snijeg u višim područjima.

Sladić o snježnom pokrivaču

Upravo se čita:  Tehničari i medicinske sestre iz FBiH mogli bi na obvezne specijalizacije

O padavinama, preciznije snježnom pokrivaču koji je ove značajno “tanji” u odnosu na ranije godine oglasio se i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić:

“Kudikamo primjerenije nakon one dugotrajne nule do 20.01.2023. Samo je šteta što 8 dana sa pokrivačem je znatno manje od prosjeka od bilo koje godine (izuzev 2014)”, napisao je Sladić na svom Facebook profilu uz grafički prikaz visine snijega u Sarajevu po godinama, i to od 2000. godine.

Izdvajamo

Izdvajamo

Oklopna vozila MUP-a RS na ulazu u Srebrenicu

Napetosti u i oko Srebrenice pojačane su otkako je čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik najavio da će njegova vlada...

Još vijesti za vas