Srijeda, 17 srpnja, 2024

Proizvedena košulja koju ne treba ni prati ni peglati

Preporučeno

Kompanija Wool & Prince proizvela je košulju koja se ne pere, a i ne zadržava neugodne mirise čak ni poslije vježbanja. Čudesnu košulju čak nije potrebno peglati jer je izrađena od materijala koji se ne gužva, a može se nositi sto puta prije nego se uništi.

kosuljaVunena majica može se nositi ravnih sto dana. Bez pranja. Bez hemijske čistionice. Bez boranja. Bez neugodnih mirisa, izjavio je osnivač i dizajner Mac.

Upravo se čita:  Iznajmljivač u Hrvatskoj šokirao goste: Ima poseban cjenovnik i bizaran zahtjev

Košulju su testirali znanstvenici širom svijeta u raznim situacijama, od planinarenja do provoda u njujorškim klubovima, a izrađena je od vune koja inače ima šest puta veću izdržljivost od pamuka.

Testiranja su pokazala da vuna ima jaku otpornost na trganje i može se vratiti u prvobitan položaj nakon puno pokušaja razvlačenja i savijanja. Puca tek nakon 3.200 pokušaja razvlačenja.

Upravo se čita:  Muškarac ostavio suprugu na autoputu: Posvađali se tokom povratka s odmora

Daily Mail piše da je vuna pogodnija i za probleme sa znojenjem jer ga lakše upija od pamuka, a zatim on isparava. Cijena košulje je 98 dolara.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas