Nedjelja, 14 travnja, 2024

Proljetno sunce obradovalo mnoge – Sunčana nedjelja u šetnju izmamila Sarajlije (Foto)

Preporučeno

Temperatura u Sarajevu iznosila ugodnih osam stepeni što su brojni građani iskoristili za šetnju. Istovremeno, na Bjelašnici bilo minus sedam, dok je u Čapljini bilo proljetnih 15 stepeni Celzijusa

sarajevo1

U Bosni i Hercegovini je danas bilo pretežno sunčano vrijeme. Najniža temperatura u 13 sati bila je na suncem okupanoj Bjelašnici, minus sedam stepeni Celzijusa, a najviša zabilježena temperatura bila je u Čapljini, 15 stepeni, kazali su u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Upravo se čita:  Svadba u Vogošći: Mladi Rožajac ispalio više hitaca u vazduh, uhapšen je

U Sarajevu i Banjoj Luci u 13 sati temperatura je iznosila ugodnih osam stepeni Celzijusa.

Toplo vrijeme za ovo doba godine, koje najavljuje kraj zime i dugotrajnih kiša, izmamilo je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine brojne šetače na ulice, u parkove i bašte postavljene ispred kafića.

sarajevo2

Kamera fotoreportera agencije Anadolija danas je u Sarajevu zabilježila pravu nedjeljnu atmosferu. Nisu samo Sarajlije iskoristile topal martovski dan, nego su na trg kod sebilja na Baščaršiji doletjela i jata golubova, inače, vjernih „stanovnika“ ovog dijela grada.

Upravo se čita:  Užas u Sarajevu: Na Bentbaši pronađena beživotna tijela majke i djeteta, nema tragova nasilja

sarajevo3

Sarajlije su se pobrinule da i golubovi s Baščaršije osjete čari lijepog vremena koje najavljuje dolazak proljeća, tako da je hrane za njih bilo u izobilju.

sarajevo4

(Foto: Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve je više onih sa “šest nula” na računu: Ovo je grad u BiH koji ima više od 150 milionera

Informacija koju je prije nekoliko mjeseci objavio BiznisInfo.ba, da u Živinicama ima više od 150 milionera, izazvala je pravu...

Još vijesti za vas