Utorak, 25 lipnja, 2024

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Preporučeno

"Danas u službu ulazi novih 98 kadeta, a posebno raduje činjenica kako je riječ o 19. generaciji"

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru na ceremoniji promocije 98 kadeta Granične policije BiH koji su promovirani u čin policajca nakon uspješnog završetka školovanja u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Savjetnik Lončar je pozdravio sudionike ovog skupa naglasivši važnost odluke velikog broja mladih ljudi za policijsku službu, što dokazuje njihovu spremnost da štite granice BiH i svakog stanovnika ove zemlje.

Upravo se čita:  Nevrijeme stiglo u BiH: Pljušti kiša, velike količine leda prekrile zemlju

„Zajednički napori koje ulažemo u jačanje sigurnosti granica moraju biti nastavljeni, a nakon što završimo započete pregovore s FRONTEX-om, siguran sam, kao ćemo taj dio izvršavati na još kvalitetniji način uz pomoć naših prijatelja iz Europske Unije”, rekao je savjetnik Lončar.

Dodao je da će rezultat predanog rada značajno ojačati sigurnosni sustav granica Bosne i Hercegovine, posebice zbog trenutnih migracijskih izazova s kojima se BiH suočava.

Upravo se čita:  Vlada Federacije BiH povećava poticaje za poljoprivredu

„Danas u službu ulazi novih 98 kadeta, a posebno raduje činjenica kako je riječ o 19. generaciji što je neosporni dokaz kontinutiteta i uspješnosti unaprjeđivanja policijskog profesionalizma, kroz obuke i stručna usavršavanja što uveliko doprinosi unaprjeđenju kapaciteta policijskih agencija”, kazao je savjetnik Lončar.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas