Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Propala jedna od inicijativa za otvaranje avio baze u Sarajevu

Autor:Akta.ba

Nemojte propustiti

Pregovori su se vršili više od mjesec dana, razmijenjena je gomila mailova, prezentacija, kalkulacija a bio je održan i jedan sastanak.

Reginalni avio-portal Zamaaero objavio je da je propala njihova inicijativa za baziranje aviona u Sarajevu. Ranije su objavili da su spojili Aerodrom Sarajevo sa jednom poznatom i velikom kompanijom.

“Bila su tri moguća modela saradnje, 14 letova sedmično Paris 2x, Berlin 2x, Gothenburg 2x, Ljubljana 3x, Prag 2x, Dusseldorf 3x, 21 let sedmično Paris 3x, Minhen 3x, Berlin 2x, Gothenburg 2x, Dusseldorf 3x, Ljubljana 3x, Amsterdam 3x, Prag 2x i opcija sa 25 letova sedmično Paris 3x, Minhen 3x, Berlin 3x, Gothenburg 2x, Dusseldorf 3x, Ljubljana 4x, Amsterdam 3x, Prag 2x, Atena 2x”, kazali su.

Upravo se čita:  Loše vijesti za bh. aerodrom: Wizz Air i Ryanair otkazuju linije i smanjuju broj letova

Kako kažu pregovori su se vršili više od mjesec dana, razmijenjena je gomila mailova, prezentacija, kalkulacija a bio je održan i jedan sastanak.

Prema njihovim podacima kompanija je iskalkulirala BiH od 109 sati. Kompanija je iskalkulirala da bi joj prihodi po letovima bili 12,3 miliona eura godišnje, te je zatražila subvenciju od 7,8 miliona eura koliko u kalkulaciji nedostaje što je apsolutno neprihvatljivo za Sarajevo.

Upravo se čita:  Aerodrom Tuzla upravo je zabilježio rekordan maj: Očekuje se veliki pad

Podsjećamo, Aerodrom Sarajevo je još u martu objavio da je potpisao ugovor za baziranje aviona. Tada nije otkriveno o kojoj se kompaniji radi, ali je rečeno da bi ta informacija trebala biti poznata narednih dana, dok bi se baza trebala otvoriti u aprilu ili najkasnije u maju. Kao što se može vidjeti, ne samo da baza nije otvrorena već nikada nije ni saopšteno o kojoj kompaniji je riječ.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo