Srijeda, 17 srpnja, 2024

Provjera masovnog odlaska na bolovanje zaposlenika Croatia Airlinesa

Preporučeno

Uprava hrvatske avio-kompanije “na bolovanje” zatražila je od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje provjeru razloga bolovanja brojnog kabinskog osoblja, jer sumnjaju da je na djelu “bijeli štrajk”.

croatia-airlinesPortparol Hrvatskog zavoda Nenad Korkut potvrdio je da su u Zavodu zaprimili zahtjev i da po njemu postupaju.

“Kontrola će se hitno obaviti i, naravno, izvještaj će dobiti sam poslodavac. Shodno tome ćemo postupati i mi u odnosu na naše ugovorne subjekte, a to su ljekari opšte prakse koji su otvorili bolovanja, a poslodavac prema svojim radnicima, našim osiguranicima”, istakao je Korkut, prenose hrvatski mediji.

Upravo se čita:  Tragedija kod Vrbasa: Beba se udavila u gumenom bazenu

On je dodao da se rezultati istrage očekuju u najkraćem mogućem roku.

“na bolovanje” otkazala je danas letove Zagreb – Beč – Zagreb, Pula – Zagreb i Sarajevo – Zagreb jer je oko 25 posto njenog kabinskog osoblja iznenada otišlo na bolovanje.

I jučer je više od 300 putnika ostalo prizemljeno, umjesto da stignu na svoje destinacije.

Upravo se čita:  Detalji stravičnog slučaja šokirali region: Otac mu stopala i dlanove stavljao na vrele ringle, petogodišnji dječak jedva preživio mučenje

U upravi preduzeća izrazili su sumnju da je masovni odlazak stjuardesa i stjuarda na bolovanje reagovanje Sindikata kabinskog osoblja na uslove poslodavca u vezi sa potpisivanjem novog kolektivnog ugovora i programom restrukturisanja kompanije.

Sindikat ne pristaje na uslove koji uključuju smanjenje broja zaposlenih, ukidanje prava, slobodnih dana i godišnjih odmora tokom ljeta.

(Srna)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Prodaje se devastirano bh. odmaralište na čarobnom dijelu hrvatske obale, poznata početna cijena

Grad Zenica objavio je međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće,...

Još vijesti za vas