Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Prva fotografija Novalića sa novim advokatskim timom: “Ostajem dosljedan istini”

Preporučeno

Fadil Novalić je objavio fotografiju nakon što je izabrao novog advokata.

Fadil Novalić, bivši premijer bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora u aferi “Respratori”. Iako je trebao na odsluženje kazne, on je odlučio iskorisitit pravne i zakonske mehanizme s ciljem da se izvršavanje kazne zatvora odgodi. U tom procesu sada učestvuje novi advokatski tim na čelu sa Senadom Pećaninom, koji je ujedno i nekadašnji novinar.

Upravo se čita:  Svim novim automobilima od ovog mjeseca obavezna crna kutija!

Novalić je objavio fotografiju nakon što je izabrao novog advokata.

“Pravda je temelj koji se ponekad uruši, ali čvrsta vjera u Boga snaga je koja se odupire svim nepravdama i životnim olujama. A mi u najtežim trenucima otkrijemo svoju snagu.

Zahvaljujući toj snazi i vjeri, ja ostajem dosljedan istini i ponosan što pripadam svom narodu. Pripadam onima koji ni po cijenu slobode nikada nisu dozvolili da im se pripiše uloga podanika.

Upravo se čita:  U dobro pripremljenoj akciji: Španska policija uhapsila 20 žena iz BiH

Hvala vam, dragi prijatelji, za ogromnu podršku koju mi dajete i vašu vjeru da ovo nije samo moja borba, već i borba za očuvanje dostojanstva.

Neka nam i ovo iskušenje posluži kao još jedan podsjetnik da se hrabro nastavimo suprotstavljati teškim izazovima i čuvati svoj identitet.

Oni koji su ovo gnusno djelo proveli, nisu ga nikad ni imali”, napisao je Novalić.

Upravo se čita:  Alarmantni podaci: FBiH u manje od pola godine ostala bez skoro 2.500 stanovnika

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas