Petak, 1 ožujka, 2024

Prva reakcija Milorada Dodika nakon poraza u Narodnoj skupštini RS-a

Preporučeno

“Glasanjem za sporazum s Velikom Britanijom opozicija, predvođena PDP-om i SDS-om, glasala je protiv Republike Srpske…”, kazao je Dodik.

Nije bilo dvotrećinske podrške u Narodnoj skupštini Republike Srpske za veto člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, na odluku Predsjedništva BiH koje je usvojilo sporazum između BiH i Velike Britanije. Odmah je uslijedila i reakcija lidera SNSD-a koji tvrdi da opozicija ovim potezom iskazuje poslušnost prema britanskoj ambasadi.

Upravo se čita:  RS se zadužila za još 22 miliona maraka, a planiraju novo već za četiri dana

“Glasanjem za sporazum s Velikom Britanijom opozicija, predvođena PDP-om i SDS-om, glasala je protiv Republike Srpske. To pokazuje i njihovu poslušnost prema britanskoj ambasadi jer su institucije RS utvrdile da se sporazumom ne poštuju dejtonske nadležnosti. I to narod treba da zna”, napisao je na zvaničnom Twitter nalogu Milorad Dodik nakon okončanja glasanja u NSRS.

Podsjetimo, danas je održana 32. po redu posebna sjednica NSRS. Organizovana je na Dodikov zahtjev, kako bi se parlament izjasnio o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na 27. sjednici Predsjedništva BiH 8. juna 2022.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Kako su naveli iz Dodikovog kabineta, on ovu odluku proglašava “štetnom po vitalne interese Republike Srpske” zbog čega je pozvao narodne poslanike da se izjasne.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

1. mart: Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja...

Još vijesti za vas