Srijeda, 17 travnja, 2024

Prve snimke uhapšenih terorista: “Pucali smo u ljude za pare”

Preporučeno

Ruska Izvestija piše da je nakon terorističkog napada Renault u kojem su bježali napadači udario dječaka koji je s majkom istrčao iz Crocusa. Dijete je na intenzivnoj njezi. Zadobio je traumatsku ozljedu mozga, slomljenu ključnu kost i slomljen kuk.

Ruski istražni odbor priopćio je danas da je najmanje 115 osoba ubijeno u napadu u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u blizini Moskve, prenosi ruska državna novinska agencija RIA. Ruske službe potvrdile su da su uhapšena četvorica terorista.

No, pojedini ruski mediji navode da je brojka još i veća, te da je smrtno stradalo najmanje 150 ljudi. Među stradalima je najmanje troje djece.

Baza piše da su službenici operativnih službi pogledali nadzorne kamere. Vjeruju da je nekoliko sekundi prije urušavanja krova, u dvorani bilo još oko 200 ljudi.

Shot piše da je teroristima obećano 500 hiljada rubalja (oko 5,400 dolara) za teroristički napad. Jedan od uhapšenih je izjavio da je preko društvene mreže Telegram dobio zadatak i da mu je pola iznosa prebačeno na karticu. Osim toga, izjavio je da su obučavani mjesec dana, a zatim im je dato oružje.

Upravo se čita:  Generalni sekretar UN-a: Svijet sebi ne može priuštiti još jedan rat

Ruska Izvestija piše da je nakon terorističkog napada Renault u kojem su bježali napadači udario dječaka koji je s majkom istrčao iz Crocusa. Dijete je na intenzivnoj njezi. Zadobio je traumatsku ozljedu mozga, slomljenu ključnu kost i slomljen kuk.

Sudeći prema izjava uhapšenih na licu mjesta, iako je ISIL preuzeo odgovornost za napad, to je sada pod velikim upitniko.

Upravo se čita:  Uveo avans od 10.000 KM: Državljanin BiH ugovorio posao, pa nestao

FSB: 11 uhapšenih

Podsjećamo, u večernjiim satima 22. marta dogodio se teroristički napad u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u Moskvi. Napadači su otvorili vatru na gledatelje i zapalili požar koji je uništio gornje spratove zgrade. Ozlijeđeno je preko stotinu posjetitelja Crocusa. Na mjestu tragedije danonoćno rade spasioci, koji će morati raščišćavati ruševine barem do kraja dana.

Upravo se čita:  Putin: Rusija će podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo

Specijalne službe u regiji Bryansk uhapsile su četiri osumnjičenika; ukupno je šef FSB-a izvijestio o 11 uhapšenih u vezi s terorističkim napadom.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas