Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Prvi političar iz RS-a: Draško Stanivuković sutra će se sastati sa Christianom Schmidtom

Preporučeno

Većina političara iz Republike Srpske ne priznaje Schmidta kao visokog prestavnika jer, kako tvrde, on nije imenovan u skladu s procedurama, odnosno nije dobio odobrenje u Vijeću sigurnosti UN-a.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković najavio je da će se sutra sastati sa visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

“Sutra ću se sastati sa gospodinom Schmidtom. Zauzet ćemo stavove koji su u interesu Republike Srpske i u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, ali pokazati i otvorenost i spremnost na dijalog”, objavio je večeras Stanivuković na Twitteru.

Upravo se čita:  Arnel Isak najavio pjesmu o svom ocu: "Armija Rame Isaka, čuvaće te Bosno Snaga naroda"

Podsjetimo da većina političara iz Republike Srpske ne priznaje Schmidta kao visokog prestavnika jer, kako tvrde, on nije imenovan u skladu s procedurama, odnosno nije dobio odobrenje u Vijeću sigurnosti UN-a.

Iz tog razloga, oni su odbijali da se susretnu s njim. S druge strane, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je nedavno Schmidta u Beogradu i priredio mu topao doček.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas