Subota, 2 ožujka, 2024

Putin čestitao Božić i Novu godinu samo dvojici političara iz Evrope: Dodika se nije sjetio

Preporučeno

Od lidera iz Evrope čestitao je samo mađarskom premijeru Viktoru Orbanu i srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, saopćeno je iz Kremlja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je telegrame povodom praznika čelnicima više država, izvijestila je press služba Kremlja. Putin je tako čestitao Božić i Novu godinu čelnicima članica Zajednice neovisnih država (ZND), s izuzetkom Moldavije, kao i čelnicima Abhazije i Južne Osetije.

Od lidera iz Evrope čestitao je samo mađarskom premijeru Viktoru Orbanu i srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, saopćeno je iz Kremlja.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Ruski predsjednik također je uputio srdačne poruke i čelnicima Kine, Indije, Vijetnama, Laosa, Bolivije, Brazila, Venezuele, Kube, Nikaragve, Sirije, Turske i Južne Afrike.

Srdačne pozdrave je poslao i papi Franji te nizu bivših stranih čelnika, uključujući bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Schroedera.

Nije poslao pozdrave nijednom čelniku neke od neprijateljskih država, uključujući SAD, piše ruska državna novinska agencija TASS.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas