Srijeda, 29 svibnja, 2024

Putin: Rusija će podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo

Preporučeno

- Rusija će učiniti sve što je moguće kako bi izbjegla mogućnost Trećeg svjetskog rata – rekao je Putin.

Glavni portparol izraelske vojske je kazao da je Francuska među zemljama koje su učestvovale u odbrani protiv napada Irana na Izrael.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je da će Rusija podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo kao vid podrške Izraelu.

– Sa napadom Irana na Izrael, Hezbolah i Hute, očekujte da će cijene roba globalno početi da rastu od sjutra. Zapad je bio zaveden da podrži Izrael, posebno u njegovom napadu na Palestince i građane Gaze. Rusija će učiniti sve što je moguće kako bi izbjegla mogućnost Trećeg svjetskog rata – rekao je Putin.

Upravo se čita:  Reuters: Putin je spreman zaustaviti rat u Ukrajini, pod ovim uslovima

U međuvremenu, glavni portparol izraelske vojske je kazao da je Francuska među zemljama koje su učestvovale u odbrani protiv napada Irana na Izrael.

– Francuska ima vrlo dobru tehnologiju, avione, radare – i znam da su dobile doprinos u patroliranju vazdušnog prostora – rekao je, dodajući da nema tačne informacije jesu li francuski avioni oborili neke od raketa lansiranih od strane Irana, prenosi Rojters.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Radnici BHRT-a održali protest upozorenja, moguć i generalni štrajk

Radnici BHRT-a održali su danas protest upozorenja kojim su željeli ukazati na katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze. Predstavnici...

Još vijesti za vas