Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Putin upozorio Zapad u slučaju nove isporuke oružja Ukrajini

Preporučeno

Putin je istakao da isporuke američkih raketnih sistema za višestruko lansiranje Ukrajini ništa ne mijenjaju, budući da je Kijev ranije imao inventar tog naoružanja, te da jednostavno popunjavaju zalihe.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u izjavi za televiziju Rossiya-1, kazao je kako Zapad želi produžiti sukob u Ukrajini što je duže moguće, nastavkom isporuke oružja.

Putin je rekao da će Rusija pogoditi nove ciljeve ako SAD počnu opskrbljivati Ukrajinu projektilima većeg dometa, izvijestila je novinska agencija TASS.

Upravo se čita:  Srbin mesaru pretvorio u mljekaru: “Kajmakom ubio 5 osoba, a 6 će imati doživotne posljedice uključujući bebu”

“Po mom mišljenju, sva ova gužva oko dodatnih isporuka naoružanja generalno ima za cilj da se oružani sukob produži što je duže moguće”, rekao je Putin u dijelu intervjua sa reporterom Pavlom Zarubinom za program “Moskva”, prikazanim u emisiji “Vijesti nedjelje” na TV kanalu Rossiya-1.

Putin je istakao da isporuke američkih raketnih sistema za višestruko lansiranje Ukrajini ništa ne mijenjaju, budući da je Kijev ranije imao inventar tog naoružanja, te da jednostavno popunjavaju zalihe.

Upravo se čita:  Umro Jacob Rothschild, član jedne od najmoćnijih svjetskih porodica

Prema njegovoj ocjeni, isporuke oružja Ukrajini iz SAD-a i nekih drugih zemalja povezane su sa nadoknadom gubitaka Ukrajine u tehnici i to ništa suštinski ne mijenja, prenosi RIA.

“Ono što danas vidimo, to su rakete koje lete na udaljenosti od 45 do 70 km u zavisnosti od rakete. Isto važi i za raketne sisteme Grad, Uragan i Smerch o kojima sam govorio. I tu nema ništa novo”, objasnio je Putin.

Upravo se čita:  Novi detalji o trovanju kajmakom koji je proizvodio Srbin u Austriji: Ljudi umirali u strašnim mukama

TASS prenosi kako je ruski predsjednik kazao da će, ukoliko se nastavi isporučivati oružje Ukrajini, pogoditi one ciljeve koje ruska vojska još nije pogodila.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas