Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Putnici ostali u šoku na granici nakon što je njihov autobus detaljno pregledan: Vozač je sve priznao!

Na uobičajeno pitanje carinika, putnici i dvojica vozača su rekli da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovog novca.

Preporučeno

Carinici su 1. novembra 2023. godine na graničnom prijelazu Horgoš, u suradnji sa policijom, u frižideru za osvježenja tokom puta i tvorničkim šupljinama jednog autobusa otkrili gotovo 164.000 eura.

Foto: Carina.rs

Skrivene devize su pronađene kada je na ulaznu stranu prelaza za kontrolu pristigao autobus registarskih oznaka Republike Srbije, koji se iz Njemačke uputio prema Srbiji.

Upravo se čita:  Zakuhalo se na relaciji Zagreb - Beograd: Hrvati ekspresno odgovorili na protjerivanje njihovog čovjeka iz Srbije

Na uobičajeno pitanje carinika, putnici i dvojica vozača su rekli da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovog novca.

Foto: Carina.rs

Međutim, prilikom detaljnog pregleda unutrašnjosti autobusa, najprije je kod zadnjih sjedišta pronađen ugradbeni frižider ispunjen osvježavajućim pićima, ispod kojih je bila sakrivena kesa sa pozamašnom svotom neprijavljenih deviza.

Upravo se čita:  Policajac se povrijedio otvarajući vrata na službenom autu, dobit će 5.000 eura

Daljim pregledom je ustanovljeno da se u jednoj od tvorničkih šupljina u autobusu nalaze još dvije koverte sa nešto više od 25.000 eura, dok je kod jednog od vozača pronađeno još 6.000 eura.

Foto: Carina.rs

Prebrojavanjem je utvrđeno da se radi o ukupnoj sumi od 163.760 eura.

Vozaču koji se prijavio kao vlasnik otkrivenog novca odmah je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 eura, dok je ostatak od 153.760 eura zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Upravo se čita:  Sjenicu zatrpao snijeg, dalekovod ispao iz sistema

Video sa granice pogledajte u nastavku…

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo