Utorak, 18 lipnja, 2024

Putnici ostali u šoku na granici nakon što je njihov autobus detaljno pregledan: Vozač je sve priznao!

Preporučeno

Na uobičajeno pitanje carinika, putnici i dvojica vozača su rekli da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovog novca.

Carinici su 1. novembra 2023. godine na graničnom prijelazu Horgoš, u suradnji sa policijom, u frižideru za osvježenja tokom puta i tvorničkim šupljinama jednog autobusa otkrili gotovo 164.000 eura.

Foto: Carina.rs

Skrivene devize su pronađene kada je na ulaznu stranu prelaza za kontrolu pristigao autobus registarskih oznaka Republike Srbije, koji se iz Njemačke uputio prema Srbiji.

Upravo se čita:  Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Na uobičajeno pitanje carinika, putnici i dvojica vozača su rekli da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovog novca.

Foto: Carina.rs

Međutim, prilikom detaljnog pregleda unutrašnjosti autobusa, najprije je kod zadnjih sjedišta pronađen ugradbeni frižider ispunjen osvježavajućim pićima, ispod kojih je bila sakrivena kesa sa pozamašnom svotom neprijavljenih deviza.

Upravo se čita:  Oglasila se majka koja je pretukla nastavnicu: Gurnula je moje bolesno dijete, isprovocirala me

Daljim pregledom je ustanovljeno da se u jednoj od tvorničkih šupljina u autobusu nalaze još dvije koverte sa nešto više od 25.000 eura, dok je kod jednog od vozača pronađeno još 6.000 eura.

Foto: Carina.rs

Prebrojavanjem je utvrđeno da se radi o ukupnoj sumi od 163.760 eura.

Vozaču koji se prijavio kao vlasnik otkrivenog novca odmah je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 eura, dok je ostatak od 153.760 eura zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Upravo se čita:  Usred juna: Pao snijeg u junu, Slovenci prave snješke bijeliće

Video sa granice pogledajte u nastavku…

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Kemal Malovčić: Da se pitalo Sarajevo, danas bi radio na njivi

Kemal Malovčić je jedan od najistaknutijih i najdugovječnijih pjevača narodne muzike na prostoru bivše Jugoslavije. Rođen 6. maja 1946....

Još vijesti za vas