Nedjelja, 25 veljače, 2024

Putnici u BiH nemaju sreće: Kupiš kartu, a ne odeš nigdje. Vozač Centrotransa ‘probrao’ strance

Preporučeno

Na pitanje lokalnog portala o obeštećenju putnika ostavljenih da čekaju iako su uredno izvršili online kupovinu karata, nisu dobili odgovor.

Nekoliko putnika u Mostaru s uredno kupljenim online kartama za autobusku liniju do Splita ostali su bez svog prijevoza jer je prodano više karata od dostupnih mjesta u Centrotransovom autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo-Split.

Upravo se čita:  Osuđen sarajevski policajac: Ukrao i potrošio 80.000 KM, dobio godinu zatvora

Kako su rekli putnici, prenosi bljesak.info, iako je bilo mjesta u autobusu, vozač ih nije htio primiti, a kako tvrde, ”probrao” je strance te ih pustio u autobus.

Uprkos tome što su vidjeli da je u autobusu ostalo praznih mjesta, ostali su bez prijevoza. Kako je pojašnjeno iz Centrotransa, dogodilo se to da nisu usklađene online platforme, kojih ima više, s podacima koje je imao vozač na spomenutoj liniji te da je četiri mjesta morao ostaviti zbog rezervacija u Čapljini.

Upravo se čita:  Đajić: Tim ljekara putuje u Hag da pregleda Mladića, pomogli smo i Župljaninu i Stanišiću

Kažu kako, u Mostaru ostalo je pet putnika te da mogu sačekati sljedeći autobus koji vozi za Split. Na pitanje ovog lokalnog portala o obeštećenju putnika ostavljenih da čekaju iako su uredno izvršili online kupovinu karata, nisu dobili odgovor.

Nažalost, prijevoz putnika često prate ovakve neugodne situacije, a najčešće se putnici žale na prijevoz vozom u kojem se, uprkos kupljenim kartama i rezervacijama, mora stajati ili sjediti na podu jer se proda više karata nego što voz prima putnika.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas