Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Qatar Airways ponovo traži stjuardese i stjuarde iz BiH

Preporučeno

Aviokompanija Qatar Airways ponovo traži stjuarde i stjuardese iz Bosne i Hercegovine.

qatarRenomirana aviokompanija preko svoje oficijelne internet stranice poziva sve zainteresirane Bosance i Hercegovce da apliciraju na otvorena radna mjeste stjuarda i stjuardesa.

Oni koji prođu konkursnu proceduru moraju biti spremni da se presele u Dohu, gdje se nalazi sjedište Qatar Airwaysa, a kompanija nudi dobru plaću, zdravstveno osiguranje, smještaj, mogućnost napretka i još mnogo toga.

Osobe koje žele aplicirati na poziciju stjuarda ili stjuardese moraju imati najmanje 21 godinu, minimalno srednjoškolsko obrazovanje, moraju tečno govoriti i pisati na engleskom jeziku, biti odličnog zdravstvenog stanja i biti sposobni da dohvate visinu od 212 cm dok stoje na vrhovima prstiju.

“Biti stjuard ili stjuardesa nije samo posao već način života. Tražimo ljude koji su energični i puni entuzijazma, koji imaju prijatan karakter i odlične komunikacijske vještine”, stoji između ostalog u oglasu Qatar Airwaysa.

Svi koji su zainteresirani mogu aplicirati online, a za to im je potrebna biografija, fotografija za pasoš, fotografija cijele figure i kopija pasoša. Kandidati koji ispunjavaju uvjete bit će pozvani da obave videointervju. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 5. april 2013.

Podsjetimo, Qatar Airways je u oktobru prošle godine dolazio u Sarajevo po novo osoblje. Riječ je o kompaniji koja stalno traži nove uposlenike iz cijelog svijeta jer prolaze kroz veliku ekspanziju.

Katar je jedna od najrazvijenijih i najbogatijih zemalja svijeta.

(Klix)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Obavijest za sve koji ne posjeduju ACC tag: Uskoro nećete moći izaći na jednom naplatnom mjestu u FBiH

Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine obavijestilo je javnost, odnosno korisnike autoputa Vc, da se način ručne naplate...

Možda vas zanima i ovo