Srijeda, 21 veljače, 2024

“Radio sam po proceduri”: Doktor negirao da je kriv za smrt bebe porodilje Marice, dao neuverljive izjave

Autor:Blic.rs

Preporučeno

M.M. je saslušan, nakon čega mu je sud, po predlogu tužilaštva, odredio pritvor po čl. 211 stav 1, tačke 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku — zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svjedoke, opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

M.M., ljekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, koji je uhapšen zbog navoda da je izvršio akušersko nasilje usljed čega je preminula jedna beba, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Sremskom Mitrovici.

Kako nezvanično saznaje Blic, ljekar specijalista nije priznao djelo za koje se optužuje, dok je saslušanje trajalo kratko. Rekao je da je radio u skladu sa procedurama, dok izvor Blica navodi da je djelovao neuvjerljivo.

– Bio je uzrujan, uznemiren zbog svega, ali nije djelovalo uverljivo to što je govorio – kaže izvor Blica.

Podsjećamo, M.M. je saslušan, nakon čega mu je sud, po predlogu tužilaštva, odredio pritvor po čl. 211 stav 1, tačke 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku — zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svjedoke, opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Kako je Blic pisao, Marica je u bolnicu primljena 11. januara, a već sljedećeg dana joj je bila uključena indukcija, doktori su je pripremali za porođaj.

Upravo se čita:  Srbija dobila novo oružje od Putina, Vučić: Nije snažan kao Krasuha, ali je odličan

– Oni su vidjeli da ne mogu da se otvorim i da beba ne može da se spusti. Pratili su situaciju, ali porođaj nikako nije mogao da se desi – ispričala je vidno potresena Marica.

Kako je tada navela, prošlo je i pet sati popodne, a doktor još ništa nije odlučio oko carskog reza.

– Nije htio da uradi carski rez. Pustio je da ide sve svojim tokom. Molila sam ga da uradi carski. Vreme je prolazilo, babice su me pregledale, govorile su mi da nisam za prirodni porođaj. Oko 9 i 10 uveče, jako sporo se dešavalo, beba je previsoko bila. Došla je druga žena na porođaj, on je pustio da se tako mučim sama. Babice su vidjele da ne mogu da se porodim – ispričala je vidno potresena žena.

Upravo se čita:  Šok u autobusu: Žena krenula kod svoga sina u Štutgart. Napravili pauzu i samo se srušila, na mjestu mrtva

“Stezao me je za vilicu, govorio da će mi izbiti zube i razbiti lobanju”

Da stvar bude još gora, kako tvrdi, doktor ju je sve vrijeme vrijeđao. Iako su babice pokušavale da je odbrane, nije pomagalo.

– Govorio mi je da će da mi razbije glavu, izbije zube, da ću da imam dvije lobanje. Kada sam izgubila svijest, beba se zaglavila u karlicu. Srce je stalo, došlo je oštećenja na mozgu. Rođena je bez pulsa, uspjeli su da je vrate u život malo, odvezli je u Novi Sad, odakle mi je i javljeno da je beba umrla sljedećeg dana. Tačan uzrok smrti je nasilnički porođaj. Babice su ga molile, jedna mu je rekla – zar u ovakvom trenutku vi nju da vrijeđate. Udario me je i stiskao me za vilicu – ispričala je Marica za “Blic TV”.

Nesretni roditelji ističu da se nikome nisu obratili u bolnici u Sremskoj Mitrovici, a posebno je teško cijelu situaciju podnijela starija Maričina kćerka.

Upravo se čita:  Dedo pucao u lopove koji su tukli njega i suprugu: Jedan podlegao, a drugi teško ranjen

– Možete da mislite kada je vidjela svoju sestricu u sanduku i pokušavala da je probudi. Mnoge žene se javljaju i pružaju mi ogromnu podršku, ne bih voljela da se ovome ikome desi – kaže Marica.

Doktor sam otišao u policiju, tražio zaštitu

Doktor M.M. koga je Marica Mihajlović (26) optužila da je od njega pretrpjela akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, otišao sam u policiju. Podsjećamo, on, pored Opšte bolnice u Sremskom Mitrovici, radi i u privatnoj ginekološkoj ordinaciji u Rumi, kao i u jednoj ordinaciji u Novom Sadu.

Porodica sprema tužbu, inspekcija u bolnici

Marica se nada da će neko odgovarati za to što se desilo njoj i njenoj bebi, odnosno za jezivo akušersko nasilje koje je, kako tvrdi, doživjela do ljekara M. M. u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, o čemu je “Blic” pisao. Ona nam kaže i da njena porodica sprema tužbu protiv nesavjesnog ljekara.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo: Prepoznajete li lopova sa snimka? Za informaciju se daje novčana nagrada

Vlasnici stambene zgrade u sarajevskoj ulici Hadžiabdića 15 prijavili su krađu za sada nepoznate muške osobe koja je iz...

Još vijesti za vas