Utorak, 27 veljače, 2024

Radnici dobili na sudu, firma im mora isplatiti sve plate

Preporučeno

Preduzeću “Vili” od 24. februara prošle godine blokirani su svi bankarski računi nakon čega je obustavljeno izmirenje obaveza prema zaposlenima i dobavljačima.

Osnovni sud u Prnjavoru donio je presudu kojom se preduzeće “Vili” sa sjedištem u Gornjim Štrpcima, grad Prnjavor, obavezuje da za 76 radnika isplati sve neisplaćene plate u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Igor Kanjski, stručni saradnik iz kancelarije advokata Milana Petkovića iz Banjaluke kojeg je grad Prnjavor angažovao kao zastupnika oštećenih radnika, pojasnio je da je presuda zaprimljena prije nekoliko dana i da se sada čeka da prođe rok za žalbu i da ona postane pravosnažna.

Upravo se čita:  Koja je razlika između "tatinog" i "radničkog" djeteta: Sarajevski profesor geografije objasnio na jednostavnom primjeru zašto smo siromašni

“Uspjeli smo u parničnom postupku da izdejstvujemo donošenje presude, čekamo da ona postane pravosnažna, a onda ćemo odlučiti o daljim koracima. Najvjerovatnije ćemo krenuti u izvršni postupak kako bismo se uključili na listu potražilaca i izvršenja protiv ove kompanije”, rekao je Kanjski Srni.

On je napomenuo da je neizvjesno i da li će se pokrenuti stečajni postupak nad preduzećem “Vili”, jer se, prema raspoloživim informacijama, njegova dugovanja mnogo veća od aktive zbog čega se neće moći u cjelosti naplatiti sva dospjela potraživanja.

Upravo se čita:  "Možda neki misle da mogu da me zastraše, ali to nije moguće" Istraživačka novinarka iz Bijeljine prva u RS-u osumnjičena za klevetu

Preduzeću “Vili” od 24. februara prošle godine blokirani su svi bankarski računi nakon čega je obustavljeno izmirenje obaveza prema zaposlenima i dobavljačima.

Sve ovo je rezultiralo obustavom kompletne proizvodnje i raskidom ugovora o radu sa radnicima.

Gradonačelnik Darko Tomaš je odmah po saznanju za ovaj problem sazvao sastanak sa oštećenim radnicima, kako bi sve bilo transparentno, a prisustvovalo je i rukovodstvo preduzeća.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje narednih 10-ak dana

Tomaš je tada istakao da je prioritet zaštita interesa radnika zbog čega im je grad obezbijedio besplatnu pravnu pomoć kako bi riješili probleme iz radnog odnosa.

Advokati rade i na zaštiti interesa grada jer je ovom preduzeću, koje je poslovalo u Poslovnoj zoni Vijaka, prodato gradsko zemljište pod povoljnijim uslovima od tržišnih.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proteklih dana su oduzeli dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja, a dvojica vozača...

Još vijesti za vas