Subota, 20 srpnja, 2024

Radnici GRAS-a 16. maja ponovo u generalnom štrajku!

Preporučeno

Zbog nagomilanih problema u preduzeću, radnici GRAS-a će naredne sedmice svakog dana protestirati pred zgradom Vlade, a 16. maja stupaju u generalni štrajk, kazao je Rešad Hujdur, potpredsjednik Sindikata.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Prema izjavama potpredsjednika Sindikata Rešad Hujdur, ishitrenim odlukama Vlada je uvela “Centrotrans” na nezakonit način na 12 linija i postavila nepodobne kadrove na čelo GRAS-a, koji se nisu tome usprotivili, piše Avaz.

– Niko u Vladi ne želi da se uhvati ukoštac sa tokom 17 godina nagomilanim problemima. Ne postoji Skupština preduzeća, kao ni skupštinska radna grupa od pet zastupnika, koja je trebala biti izabrana na prethodnoj sjednici Skupštine KS. Zbog svih problema i dešavanja, naredne sedmice ćemo svakog dana protestirati pred zgradom Vlade, a 16. maja stupamo u generalni štrajk. Neće biti potpune obustave saobraćaja, dio vozila prevozit će putnike – kazao je Hujdur, prenosi pomenuti list.

Prema pisanju lista, Skupština koja bi trebala da upravlja imovinom, uopće ne postoji, predsjednik Nadzornog odbora Izet Horman, prema “Avazovom” pisanju, podnio je ostavku, a vršiocu dužnosti direktora Muberi Begić-Žigi istječe mandat za nekoliko dana i ne namjerava ga produžiti.

(Bh-index)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas