Petak, 1 ožujka, 2024

Radnik Euroasfalta poginuo na dionici autoputa Tešanj – Lepenica: Poznati detalji tragedije

Preporučeno

Uviđaj će izvršiti službenici Policijske stanice Tešanj i kantonalni inspektor zaštite na radu, a po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca Tužilaštva ZDK-a.

Prilikom prevrtanja dizalice na izgradnji autoputa Koridora Vc, na dionici Tešanj – Lepenica, poginuo je radnik kompanije Euroasfalt).

Ovu informaciju je potvrdio portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić. Tragični događaj dogodio se danas, oko 10.55 sati.

– Dizalica je bila dovezena na “labudici”, a radnik inicijala I. I. iz Lukavca, rođen 1984. godine, trebao je da je spusti sa “labudice”. U prevrtanju dizalice smrtno je stradao, dok nije bilo drugih povrijeđenih, kazao je Valentić.

Upravo se čita:  Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Uviđaj će izvršiti službenici Policijske stanice Tešanj i kantonalni inspektor zaštite na radu, a po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca Tužilaštva ZDK-a.

Mjesto nesreće, Foto: Crna-hronika

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić precizira kako se nesreća dogodila u naseljenom mjestu Tešanjka te da je dizalica skliznula sa “labudice”, u čijoj se blizini nalazio radnik koji je poginuo.

– Stvarno mi je žao poginulog čovjeka te izražavam duboko saučešće njegovoj porodici. Opći je utisak da je ovo vrlo specifična trasa, koja prolazi kroz veliki broj naseljenih mjesta, ali nemoguće je i zaustaviti život. Jutros sam poslao svog saradnika da razgovara sa šefovima gradilišta o sigurnosti pješaka, a posebno učenika koji prolaze svakodnevno tom trasom. Sada nas je zatekla vijest o pogibiji ovog čovjek,- kazao je Huskić.

Upravo se čita:  Harisu Haračiću 35 godina zatvora zbog okrutnog ubistva bračnog para Džuzdanović

Najavio je da će tražiti novi sastanak sa izvođačima, nadzornim organima i investitorima radova te lokalnim institucijama o sigurnost građana uz gradilište te saobraćajnice.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nevjerovatni podaci: Puter tri, a mlijeko dva puta skuplje u BiH nego u Hrvatskoj

Za 250 grama maslaca stanovnici BiH u domaćim trgovinama trebaju biti spremni izdvojiti iznos i do 8 KM, ovisno...

Još vijesti za vas