Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Radniku u BiH isplaćena mjesečna plata u visini od 246 hiljada maraka!

Preporučeno

Prema podacima Poreske uprave RS među deset najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa u prvih pet mjeseci dominira upravo ova djelatnost te ostalo novčano poslovanje ili posredovanje.

Radnik u Istočnom Novom Sarajevu, zaposlen u trgovini na veliko duhanskim proizvodima, zaradio je za mjesec dana 246.506 KM ili 175 prosječnih plata u RS-u.

To je ujedno najveće prijavljeno pojedinačno neto primanje po osnovu radnog odnosa u RS u prvih pet mjeseci ove godine, piše Capital.

Prema podacima Poreske uprave RS među deset najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa u prvih pet mjeseci dominira upravo ova djelatnost te ostalo novčano poslovanje ili posredovanje.

Upravo se čita:  Pronađena maca za koju je vlasnik nudio 5.000 KM

Odmah iza radnika u Istočnom Novom Sarajevu je Banjalučanin zaposlen u trgovini na veliko mašinama za rudarstvo i građevinarstvo koji je za mjesec zaradio 100.414 KM.

Slijede još tri Banjalučanina zaposlena u ostalom novčanom poslovanju sa neto zaradom od 91.562 KM, 78.618 KM i 78.311 KM.

Na šestom mjestu po visini zarade je još jedan Banjalučanin koji je za mjesec inkasirao 69.027 KM, a zaposlen je u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda. Na sedmom mjestu je još jedan radnik iz Istočnog Novog Sarajeva zaposlen u trgovini na veliko duvanskim proizvodima sa zaradom od 67.077 KM.

Upravo se čita:  Korida u Čevljanovićima ove godine neće biti održana? “K’o da smo Oktobarfest. Traže od nas da prijavimo radnike, fiskalizujemo šatore i ulaznice”

Listu zatvaraju još tri Banjalučanina, od kojih je jedan zaposleni u trgovini na veliko duhanskim proizvodima i zaradio je 66.103 KM, jedan u ostalom novčanom poslovanju sa zaradom od 66.029 KM i posljednji u djelatnosti bolnica i zaradom od 60.801 KM.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas