Subota, 22 lipnja, 2024

Ramo Isak: Hapsit ćemo i dalje, na spisku ima političara. Neka ne spavaju mirno

Preporučeno

Isak je naveo kako je u akcijama koje su provođene prethodnih dana učestvovao i FUP te da su prikupljali određene dokaze.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak poručio je kako slijedi još hapšenja, a da su na spisku “političari” te ne trebaju spavati mirno svi oni koji su činili krivična djela.

Gostujući na Face TV-u, Isak je naveo kako je u akcijama koje su provođene prethodnih dana učestvovao i FUP te da su prikupljali određene dokaze.

“FUP je i prije lišavao slobode određene izvršioce krivičnih djela, ali se uglavnom za hapšenje koriste kantonalni MUP-ovi. Istražne radnje u akcijama koje su se provele su trajale dvije-tri godine. To se trebalo davno sprovesti. Trebamo uhapsiti sve koji se bave kriminalnim radnjama”, rekao je ministar Isak.

Upravo se čita:  Bajram Šerif Mubarek Olsun svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti

Ističe da “o većini akcija koje se dešavaju, sve policijske uprave budu informisane”.

“Dešavalo se prije da informacije o hapšenjima procure – ta akcija onda nema ni težinu ni smisao. Ministar nije nadležan za Sky aplikaciju, ali policijske službe jesu. Svi koji su radili bilo šta što nisu trebali, sigurno će biti sljedeći. Hapsit ćemo sve koji su radili krivična djela, nikoga nećemo ostaviti na slobodi. Svi koji su radili bilo šta nezakonito, ne treba da spavaju. U BiH se dešavaju velike promjene. Na spiskovima onih koji trebaju biti uhapšeni ima političara, vjerovatno ima i imena notara, advokata…”, kazao je.

Govoreći o svom imenovanju, kazao je kako su za njega glasali 51 zastupnik i plus dva, “što su imali u rezervi”.

Upravo se čita:  Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

“53 zastupnika su bila spremna glasati za mene. Pitajte Nikšića i Konakovića ko su ta dvojica ljudi U narednim danima će se objelodaniti ko su. Od mog sina Arnela se nije tražilo da podrži ovu parlamentarnu većinu. On je desetak dana prije glasanja pričao s Konakovićem o formiranju parlamentarne većine. Tih dana sam i ja razgovarao s Bakirom Izetbegovićem. Konaković nije ništa nudio mom sinu, a ni Izetbegović meni. Razgovarali smo o problemima u Federaciji, državi, stvarima koje će se dešavati. Izetbegović je već tada bio svjestan da ne može napraviti parlamentarnu većinu. Arnel Isak je proglašen najboljim ministrom u ZDK. U Parlamentu FBiH je dobio direktan mandat, ne kompenzacijski, kao neki Vjerujem Konakoviću i Čampari”, kazao je i poručuje: “Nismo zahvaljujući meni dobili Vladu.”

Upravo se čita:  Neum pun turista: Za vikend se očekuje da bi mogao biti 100 posto popunjen

Također ističe kako “nije osuđivan”.

“Dugogodišnji sam uposlenik policije, ekonomista, majstor borilačkih vještina, tekvandoa, aikida. Zaslužio sam ovu poziciju Već se u deset dana vide promjene otkako sam na ovoj funkciji. Bilo je prijava protiv mene, ali ja sam te ljude prijavljivao za lažno prijavljivanje, pa su poslije plakali i molili da to povučem. Ja sam častan i pošten i svoj posao ću raditi profesionalno. Obećavam da ćemo plate povećati, da će policija imati najbolju opremu i da ćemo povećati sigurnost građana. Svi kriminalci će biti hapšeni, a građani će biti bezbjedni. Istinom ću se boriti protiv svega”, poručio je Ramo Isak.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

‘Svekrva me nije voljela jer sam muslimanka, a drugi muž otjerao iz kuće’: Burni detalji iz života Selme Bajrami

Privatni život popularne folkerke privlačio je oduvijek veliku pažnju, pogotovo kad se saznalo da ima velike probleme sa bivšim...

Još vijesti za vas