Utorak, 16 srpnja, 2024

Ramo Isak o hapšenjima: Malo mi je ovo neozbiljno… Šta se čekalo godinama? To je trebalo odmah riješiti ako je bilo dokaza

Preporučeno

Isak je kazao da će policija u FBiH i dalje imati povjerenje građana jer ima rezultate.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak kazao je da još niko nije uhapšen od uposlenika FUP-a, ali da se saslušavaju.

“Bio sam kod Vahidina Munjića, u prusustvu pripadnika SIPA-e i MUP-a KS. Obavili smo razgovor, pitao sam ih je li iko od pripadnika FUP-a uhapšen, rekli su mi da još niko nije uhapšne, da traju pretres. Poslije toga ide saslušanje i Tužilaštvo BiH nakon toga donosi odluku.

Upravo se čita:  Majstora nema ni za lijeka: Gazde kažu da su velike plate

Dakle, to su informacije koje sam dobio od operativaca. Znači trenutno nije niko uhapšen, a šta će biti vidjeti ćemo. Izuzeta je određena dokumentacija iz FUP-a”, naveo je Isak za Novu TV, a prenosi Raport.

On je rekao da je v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić bio u svojoj kancelariji, gdje su bili i pripadnici SIPA-e i MUP-a KS.

Upravo se čita:  Korida u Čevljanovićima ove godine neće biti održana? “K’o da smo Oktobarfest. Traže od nas da prijavimo radnike, fiskalizujemo šatore i ulaznice”

Isak je dalje kazao da će policija u FBiH i dalje imati povjerenje građana jer ima rezultate.

“Da li je neko napravio grešku, ne znam. Taj predmet je star tri-četiri godine. Ja sam tada bio delegat u Domu naroda pa ne znam. Malo mi je ovo neozbiljno da ovo traje toliko godina. Ovo je trebalo riješiti odmah ako je bilo dokaza i informacije da je nešto bilo nezakonito”, naveo je Isak.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas