Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Ramo Isak: Stanje na terenu nije dobro

Preporučeno

“U nevinost onih, koji su predmet davanja izjava, vjerujem dok se ne utvrdi drugačije”, podvukao je Isak.

Predstavnički dom Federalnog parlamenta, razmatrao je sinoć Informaciju o stanju sigurnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak komentarisao je jučerašnju akcije SIPA-e i MUP-a KS “Black Tie 2” koja je provedena zbog dokumentovanja krivičnih djela Organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom Pranje novca, Davanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Zloupotreba ovlaštenja, Primanje dara ili drugog oblika koristi i Odavanje tajnih podataka.

Upravo se čita:  Podnesena nova krivična prijava protiv Milorada Dodika

“Ako gledamo situaciju na terenu vidimo da stanje nije dobro”, rekao je Isak.

Informirajući se o ovom slučaju kaže da je obavješten da se navedeni predmet vodi tri-četiri godine, ako ne i više.

“U nevinost onih, koji su predmet davanja izjava, vjerujem dok se ne utvrdi drugačije”, podvukao je Isak.

U okviru akcije priveden je i direktor Federalne uprave policije (FUP) Vahidin Munjić. U tom kontekstu Isak navodi da je najbitnije da Federalna uprava policije nastavlja funkcionirati i raditi, a potvrdio je da sigurnost građana neće biti ugrožena.

Upravo se čita:  Vučić: BiH se otvoreno antisrpski postavlja, a ona je za nas međunarodno priznata država

“Direktor FUP-a je bio u svojstvu svjedoka, to je informacija koju sam imao prije sat vremena. Šta će dalje biti odlučit će Tužilaštvo. Dobio sam informaciju da ćemo putem depeše dobiti informaciju šta se dešava”, rekao je Isak.

Prema saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo u akciji „Black Tie 2“ uhapšene su 23 osobe, koje se nalaze na kriminalističkoj obradi u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  Načelnik opštine Istočna Ilidža uputio poruku vlastima RS: "Gospodo, doktori nam idu u 'mrsko' Sarajevo, ne u Njemačku"

Na više od 30 lokacija na području Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi stambenih objekata, motornih vozila, te prostora pravnih subjekata.

Do sada su prikupljeni dokazi iz kriptovanih aplikacija. Pronađena je i izuzeta značajna količina predmeta od interesa traženih Naredbom Suda BiH.

U ovim aktivnostima međunarodnu podršku su pružile agencije FBI, DEA i Europola.

Izdvajamo

Izdvajamo

Komplikacije nakon poroda: 29-godišnja porodilja preminula u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

Policijska stanica Lukavac, jučer oko 21.15 sati, obaviještena iz Službe hitne medicinske pomoći (SHMP) Doma zdravlja Lukavac, da je...

Još vijesti za vas