Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Raskrinkani prevaranti u BiH: Lažnim rezultatima sportskih utakmica “zaradili” više od 166.000 KM

Preporučeno

U saopćenju se precizira da je M. Z. "zaradio" 68.400 KM, D.M. 66.615 KM i A. V. 31.350 KM.

Trebinjska policija sumnjiči M. Z., D. M. i A. V. da su putem društvenih mreža kreirali profile te varali ljude rezultatima sportskih utakmica, a koji su im uplaćivali novac.

Prevarama su “zaradili” 166.365 KM.

Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M. Z., D. M. i A. V., koji se sumnjiče da su počinili krivična djela prevara i pranje novca.

Upravo se čita:  Ovo su vatrogasci koji su spasili dijete (2) sa prozora na šestom spratu: Hodao je po vanjskoj strani prozora, imali smo veliki strah

– Oni se sumnjiče da su od 2018. do kraja 2021. godine na društvenoj mreži Instagram kreirali profile na kojima su lažnim prikazivanjem činjenica u vezi sa rezultatima sportskih utakmica dovodila u zabludu druge osobe koja su im uplaćivale različite novčane iznose. Nakon izvršenih provjera policajci su utvrdili da su osumnjičeni u navedenom vremenskom periodu zaradila 166.365 KM, navode iz policije.

Upravo se čita:  Vlada KS apeluje na građane da racionalno koriste vodu kako bi izbjegli redukcije, najavili i mjere

U saopćenju se precizira da je M. Z. “zaradio” 68.400 KM, D.M. 66.615 KM i A. V. 31.350 KM.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas