Srijeda, 24 srpnja, 2024

Rasvijetljen zločin u Italiji: Mladić iz BiH ubijen iz osvete, uhapšene tri osobe

Preporučeno

Prema rekonstrukciji događaja, do ubistva je došlo nakon svađe koja se desila nekoliko sati prije.

Osumnjičeni za ubistvo Džonija Sulejmanovića (18), nastanjenog u Torinu, a porijeklom iz Bosne i Hercegovine, uhapšeni su nakon višemjesečne potrage, saopćila je italijanska policija.

Istražni sudija Ileana Ramundo rekla je da je riječ o činu osvete, a trojica uhapšenih su već sprovedeni u istražni zatvor.

Kako prenose italijanski mediji, uhapšeni su Roberto Ahmetović (33), njegov brat Jagovar Ahmetović (38) i Rubino Sulejmanović (38). Navodno, njih petorica su učestovovala u napadu, ali preostala dvojica još nisu uhapšena.

Upravo se čita:  Vozač autobusa iz BiH brutalno pretukao djevojku

Sve se desilo u noći između 26. i 27. aprila kada je ova petočlana grupa došla, razbila stakla na kombiju Fiat Ducato i počela da puca. Džoni Sulejmanović je zajedno sa ženom spavao u kombiju. Ona je uspjela da pobjegne, a tri hica su Sulejmanovića pogodila u vitalne organe usljed čega je on preminuo na mjestu događaja.

Upravo se čita:  Novi detalji pucnjave koja je uznemirila Sarajevo: Poznata uloga žene koja je pomagala braći Abazi koji su izrešetali 39-godišnjaka na Šipu

Prema rekonstrukciji događaja, do ubistva je došlo nakon svađe koja se desila nekoliko sati prije. Predvodnik osvete bio je Roberto Ahmetović, kojeg je samo par sati ranije Sulejmanović pretukao na ulici. Njihov fizićki obračun je snimljen na nadzornim kamerama.

Nakon par sati, Ahmetović okuplja ljude i kreće u osvetu. Kako prenose italijanski mediji, riječ je o ubistvu sa predumišljajem jer je sama upotreba vatrenog oružja predstavljala jasnu namjeru.

Upravo se čita:  Djevojka (23) nožem napala momka (27): "Suprotstavila se nasilju koje je trpjela"

Prije nego su napustili mjesto zločina, osumnjičeni su uzeli zlatni nakit i 4.000 eura (skoro 8.000 KM) koje je Sulejmanović držao u kombiju. Od suštinske važnosti za otkrivanje osumnjičenih bilo je svjedočenje Sulejmanovićeve žene koja je prepoznala napadače, kao i snimci nadzornih kamera, prenose Nezavisne.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas